2. Lig'de de Belözoğlu örneği! Abi’den Hoca’ya geçiş...

26.03.2021 - 17:07 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 17:29

24 Erzincanspor Teknik Direktörü Erman Kılıç, Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Kılıç, 'TFF 1. Lig’e yükseleceğimize inanıyorum' dedi. İşte detaylar...

2. Lig'de de Belözoğlu örneği! Abi’den Hoca’ya geçiş...

Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz tarafından hazırlanıp sunulan Üçleme Programı’nın bu haftaki konuğu Anagold 24 Erzincanspor teknik direktörü Erman Kılıç oldu.

Özcan Kızıltan'ın istifası sonrası takımın başına geçen Kılıç, bunu sezon başı planlamadığını söyledi:

''Aslında sezon başında böyle bir planlama yoktu fakat Özcan hocamızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Haliyle yeni bir hoca getirme konusunda sıkıntıdaydık çünkü Play-Off’a kalıp kalmayacağımız belli değildi ve bütçemiz ortadaydı, dediğim gibi sezon başında benim ya da yönetimimizin böyle bir niyetimiz yoktu ama kısmet böyle oldu''

'Burası, Erzincan; bizim kalemiz, yuvamız'

24 Erzincan'da elde ettiği teknik direktörlük görevinin kendisi için büyük bir avantaj olduğunu vugulayan genç hoca, ''Uzun bir zamandır buradayım ve herkes beni tanıyor, ben herkesi tanıyorum. Haliyle bir yabancılık yaşamadım. Bu süreçte başka bir kulüpte bu görevi üstlenebilir miydin derseniz, sanırım kendimi hazır hissetmiyorum bunun için. Çünkü burası, Erzincan; bizim kalemiz, yuvamız.'' İfadelerini kullandı.

Hedef TFF 1. Lig

Önümüzdeki sezon Erzincanspor taraftarı takımı TFF 1. Lig’de görebilecek mi sorusunu yanıtlayan Kılıç, ''Şu an için Play-Off’un en güçlü adayı olduğumuzu düşünüyorum. Çok zorlu maçlar oynadık ve küçümsenecek bir konumda değiliz. Allah’ın izniyle Play-Off’a kalırsak, orada tüm takımların şansını %25 olarak görüyorum.Bizim bu şansı katlayarak TFF 1. Lig’e yükseleceğimize inanıyorum. Çünkü ilginçtir istatiksel olarak 5. ve 6. sıradaki takımlarının şansının görünürden daha fazla olduğunu  düşünüyorum” şeklinde yanıtladı.

24 Erzincanspor, 2. Lig Beyaz Grup'ta 49 puanla 6. sırada bulunuyor.

Erzincan'da stadyumun son hali...

Programın son bölümünde Erzincanspor’un şu anda oynadığı saha ve yeni stadyum hakkında bilgilendirme yapan Erman Kılıç, “Maalesef oynadığımız saha bir atletizm pisti olduğundan çok fazla rüzgar alıyor; çünkü açık bir alan. İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu gibi düşünebilirsiniz. Bu yüzden ne yazık ki futbol oynamaya pek elverişli değil. Fakat önümüzdeki sezondan itibaren inşallah yeni stadyumumuzda oynamaya başlayacağız. Planlamalarımız bu yönde. İnşallah yeni stadyumumuzdaki ilk maçlarımızı da TFF 1. Lig’de oynamak istiyoruz'' diyerek sözlerini noktaladı.

Erman Abi’den Erman Hoca’ya geçiş!

Kılıç, oyuncularının sportif direktörlük zamanında kendisine daha önce seslendiği 'Erman Abi' şeklinde değil de 'Erman Hoca' olarak seslendiğini, bu durumun kendisinde herhangi farklılık yaratmadığını da belirtti.

Bir Emre Belözoğlu örneği daha

Futbolculuk kariyerinde Sivasspor, Eskişehirspor, Galatasaray ve Antalyaspor gibi takımların formasını terleten Erman Kılıç, jübileyi 24 Erzincanspor'da yapmış, ardından bu kulüpte sportif direktör olarak göreve başlamıştı.

Futbolu Fenerbahçe'de bırakan ve sezona sarı - lacivertlilerin sportif direktörü olarak başlayan Emre Belözoğlu da, Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına geçmişti. 

Koç sinyali vermişti: Önce İtalyanca makale, sonra hocalık!
 

Senin için hazırladığımız haberler