Alanyaspor - Eyüpspor: 3-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
21.12.2022 - 18:51 | Son Güncellenme: 21.12.2022 - 19:40

Türkiye Kupası'nda Ahmed Hassan'ın 2 penaltı kaçırıp tepki gördüğü maçta Alanyaspor Eyüpspor'u uzatma devrelerinde 3-2 yendi. Maç sonucu, yazılı özet.

Alanyaspor - Eyüpspor: 3-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda Spor Toto Süper Lig ekibi Alanyaspor ile TFF 1. Lig'in zirvesinde yer alan Eyüpspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele gol yağmuruna döndü. Karşılıklı gollere sahne olan maçın normal süresi 2-2 beraberlikle bitti. Maçta iki penaltı kaçıran Alanyaspor, ikinci uzatma devresinde bulduğu golle rakibini 3-2 yenerek, turu geçti.

Gol perdesi erken açıldı

Alanyaspor ile Eyüpspor arasındaki zorlu mücadelenin gol perdesi 9. dakikada açıldı. Mete Kaan Demir, Eyüpspor'u 1-0 öne geçirdi. Ahmed'in ara pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mete Kaan, sol ayağıyla plase bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Önce golünü attı sonra penaltı yaptı, Hassan kaçırdı

Eyüpspor'u öne geçiren Mete Kaan, takımının aleyhine penaltı yaptırdı. Alanyaspor'un Mısırlı santrforu Ahmed Hassan ise karşılaşmanın 54. dakikasında kazanılan penaltıyı kaçırdı. Ceza sahasında yaşanan hava topu mücadelesinde Mete Kaan'ın topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem penaltı noktasını işaret etti. Beyaz noktaya gelen Ahmed Hassan'ın, sağ köşeye doğru yaptığı vuruşta top yan direkten döndü.

İlgini Çekebilir
Hakem rahatsızlandı Karagümrük turladı
Habere Git

Cevap ikinci yarıda geldi

Ev sahibi ekip Alanyaspor, Eyüpspor'un golüne 62. dakikada cevap verdi. Skora denge getiren isim ise Zinedine Ferhat oldu. Pereira'nın sol kanattan ön direğe doğru yaptığı ortada Ferhat kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

Hassan yine penaltı kaçırdı, taraftar tepki gösterdi

Ceza sahası sağ çaprazında Efecan ile verkaç yapan Pereira'nın yerden yaptığı sert vuruşu kaleci kurtardı. Seken topu almak için kaleci ile birlikte hamle yapan Doumbia yerde kaldı ve hakem Alanyaspor lehine ikinci kez beyaz noktayı gösterdi. Topun başına ilk penaltıyı kaçıran Ahmed Hassan geçti. Mısırlı futbolcu bu penaltıyı da kaçırdı. Sol tarafa doğru vuruşunu yapan Ahmed Hassan, topu yandan auta gönderdi.

Taraftardan büyük tepki! Mısırlı'yı futbolcular teselli etti

Ahmed Hassan'ın iki penaltıyı da gole çevirememesi herkesi şaşkına çevirdi. Alanyasporlu ve Eyüpsporlu futbolcular bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Kaçan penaltılar Alanyaspor taraftarının tepkisine neden oldu. Mısırlı golcü, tribünler tarafından yuhalandı. İki takım futbolcuları da Ahmed Hassan'a moral vermek için yanına gitti.

İlgini Çekebilir
Gökhan Ünal, teknik direktör olarak geri döndü
Habere Git

3 dakika sonra golünü attı, taraftarla barıştı

Kaçan ikinci penaltıdan 3 dakika sonra Ahmed Hassan, takımını öne geçiren golü kaydetti. 81'de Ferhat'ın ceza sahası sağ tarafından içeri çevirdiği topa kayarak sol ayağıyla vuran Hassan, durumu 2-1 yaptı. Golden sonra taraftara bakan Ahmed Hassan, önce "sevinmeyin" şeklinde hareket yaptı. Ardından tribüne gitmek isteyen futbolcuyu takım arkadaşları sarılarak durdurdu ve sakinleştirdi. Daha sonra tekrar tribüne giden Ahmed Hassan bu kez taraftardan özür diledi.

Ahmed Hassan'ın tribüne gidip, ellerini yukarı doğru kaldırarak kaçan penaltılar için özür dilemesi, taraftarla barışın imzalanmasını sağladı. Alanyasporlular santranın ardından Ahmed Hassan'ın ismini bağırdı.

5 dakika sonra yeniden eşitlik!

Eyüpspor, geriye düştükten 5 dakika sonra beraberliği yakaladı. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda penaltı noktasındaki Sekidika'nın gelişine sağ ayağıyla sağ köeşeye doğru yaptığı vuruşu Runnarson kurtardı. Boşta kalan topu Taşkın ağlara gönderdi.

Son sözü Doumbia söyledi!

Uzatma devrelerinin oynandığı müsabakada ilk devre golsüz geçerken, ikinci devrede Alanyaspor öne geçti. Doumbia, 113. dakikada durumu 3-2 yaptı. Ferhat'ın pasıyla altıpasın sağında kaleciyle karşı karşıya kalan Doumbia plaseyle ağları sarstı.

Senin için hazırladığımız haberler