2. TMOK Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahibini buldu

İsa Kethüda
20.04.2024 - 17:07 | Son Güncellenme: 20.04.2024 - 17:20

2. TMOK Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahibini buldu. Anadolu Ajansından Halil Fidan, "Dostluk" rumuzlu fotoğrafıyla yarışmada birinci oldu.

2. TMOK Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahibini buldu

AJANSSPOR-HABER

2. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerine verildi. Samsa Şirketler Grubu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) desteğiyle düzenlenen yarışmanın ödül töreni TSYD Levent Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Arıpınar: Fair-Play Türklerin genlerinde var

TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, deneyimli Gazeteci Fatih Kuşçu’nun sunumuyla yapılan törenin açılış konuşmasında, Fair Play olgusunun Türk Ulusunun genlerinde olduğunu söyledi. Osmanlı’daki “Aman diyene kılıç kalkmaz” sözünü hatırlatan Arıpınar, ancak zamanla unutulmaya başlanan bu duyguyu Türk gençliğine, yeniden kazandırmak için TMOK Fair Play Komisyonu tarafından yaptıkları çalışmalardan söz etti. Fair Play Fotoğraf Yarışmasının bunlardan biri olduğunu ve geçtiğimiz yıl ikincisinin düzenlendiğini hatırlatan Arıpınar, yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm eser sahiplerinin bu yarışmaya katılarak ayrıca Fair Play’e hizmet ettiklerini belirterek onlara teşekkür etti.

Toplam ödül: 3.750 USD

Yapılan açılış konuşmasının ardından ön jürinin başvurular arasından yarışmaya değer gördüğü 42 eser tekrar izlendi ve kazanan isimlere ödülleri takdim edildi. 

1-Halil Fidan (AA)

Yarışmada ödüle değer görülen eserler ve ödülleri şöyle:

Gaziantep Nurdağı ilçesinde büyük mücadele veren İtfaiye Arama Kurtarma ekibinde görev alan, aynı zamanda Olimpik/Milli Sporcu olan Ali Cakas’ın depremin 4. günü enkaz altından çıkardığı ve sahiplendiği kedisi ile birlikte çektiği DOSTLUK rumuzlu fotoğrafla kazandı. Halil Fidan’ın 2000 dolarlık para ödülü ile plaket ve sertifikasını AA İstanbul ofisinde çalışan meslektaşı Can Öcal’a Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar takdim etti.

2-İhsan Korkut

Bisiklet yarışında çektiği Merhamet rumuzlu fotoğrafla ikinciliği kazanan İhsan Korkut’ın 750 USD, plaket ve sertifikadan oluşan ödülünü, TMOK Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sevim Güllü takdim etti.

3-Yağız Gürtuğ

Bir triatlon yarışında çektiği Bir Yudum Su rumuzlu fotoğrafıyla üçüncü olan Yağız Gürtuğ’un 500 USD, plaket ve sertifikasını Fair Play Komisyonu Üyesi, Görsel Sanatlar Uzmanı Emel Gökdeniz takdim etti.

4-Arpan Basu Chowdhury (Hindistan)

Hindistan’da bir tuğla fabrikasında çalışan çocukların, öğle arasında top oynarlarken çektikleri ‘Chasing Dreams’ rumuzlu fotoğrafıyla 4. Olan Arpan Basu Chowdhury’nin 250 USD, plaket ve sertifikadan oluşan ödüllerini TSYD temsilcisi Agah Kara’ya Fair Play Komisyonu Üyesi Bülent Tuncay takdim etti.

5-Ahmet Keskin

Bir futbol maçında çektiği Adres Çocuklar rumuzlu fotoğrafıyla 5. Olan Ahmet Keskin’in 250 USD, plaket ve sertifikadan oluşan ödüllerini, yine TSYD tesilcisi Agah Kara’ya Fair Play Komisyonu Üyesi Atilla Cömert takdim etti.

Jüri Özel Ödülü: David Balogh (Macaristan)

2023 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda atletlerin bitiş çizgisine ulaşmasından sonraki Bitiş Çizgisi rumuzlu fotoğrafıyla Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Macar gazeteci David Balogh’un ödülünü ise Avrupa Fair Play Hareketi EFPM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bilge Donuk takdim etti.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Senin için hazırladığımız haberler