20 yıl sonra karşı karşıya geliyorlar! Barcelona - Galatasaray

09.03.2022 - 21:29 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 22:01

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda temsilcimiz Galatasaray, İspanyol devi Barcelona ile karşılaşacak. Son olarak 20 yıl önce karşılaşan takımların oyuncuları şimdi nerede? İşte detaylar...

20 yıl sonra karşı karşıya geliyorlar! Barcelona - Galatasaray

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’ndan namağlup olarak Son 16 Turu’na kalan Galatasaray, bu etapta İspanya’nın dünyaca ünlü kulübü Barcelona ile karşı karşıya gelecek. En son 20 yıl önce karşı karşıya gelmişlerdi. Peki Galatasaray'ın o dönem oyuncuları şimdi nerede? İşte detaylar...

Eski öğrencisi Xavi ile rakip oldu


Torrent, bu eşleşmeyle birlikte eski öğrencilerinden Xavi Hernandez ile de kulübede rakip oldu. Çünkü Barcelona'yı da bugün Xavi çalıştırıyor. Bu açıdan da Galatasaray-Barcelona eşleşmesi dikkate değer oldu. Torrent, hem tur atlamak hem de böylece Avrupa'da sükse yapmak için eski kulübüne karşı galip gelmek için çalışacak.

XAVI’NIN HOCASI RIJKAARD

Efsanevi futbol adamı Johan Cruyff’un Barcelona’daki teknik direktörlüğünün sonlanmasının ardından İngiliz teknik adam Bobby Robson ile yola devam eden Katalanlar, Robson’un ardından Cruyff felsefesini devam ettirme düşüncesiyle Hollandalı teknik adamlara görevi emanet etti. Louis van Gaal ve Frank Rijkaard dönemleri bu yolun işaretçisiydi. 2003-2004 sezonunda Barcelona’daki görevine başlayan Rijkaard zamanında Barcelona en gösterişli dönemlerinden birini yaşayarak Avrupa sahnesinde ağırlığını bir kez daha hissettirmeye başladı. Dünya futboluna damga vuran Lionel Messi, onun döneminde A takımda oynatılmaya başladı. Bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 La Liga ve 2 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu kazanan Rijkaard, 2008’de görevinden istifa ederek Galatasaray ile anlaştı. 2008-2009 sezonunda Galatasaray’da görev yapan Rijkaard döneminde başka bir Barcelonalı Giovani dos Santos, Galatasaray'a kiralık olarak transfer edildi. 

Rijkaard’ın Barcelona’yı çalıştırdığı dönemlerde takımın önemli bir parçası olan Xavi, Galatasaray’a karşı Şampiyonlar Ligi’nde üç kez forma giydi.

8 defa karşılaştılar işte sonuçlar


Galatasaray Barcelona ile daha önce 4 defa eşleşti. Bu eşleşmelerin tamamı Şampiyonlar Ligi'nde oldu.  8 maçın 5'ini Barcelona kazanırken, 2 maç berabere bitti ve 1 maçı da Galatasaray kazandı. İşte Galatasaray ile Barcelona eşleşmeleri:

1993-1994
Şampiyonlar Ligi grup maçı

Galatasaray 0-0 Barcelona
Barcelona 3-0 Galatasaray

1994-1995
Şampiyonlar Ligi grup maçı

Barcelona 2-1 Galatasaray
Galatasaray 2-1 Barcelona

2001-2002
Şampiyonlar Ligi grup maçı

Barcelona 2-2 Galatasaray
Galatasaray 0-1 Barcelona


2002-2003
Şampiyonlar Ligi grup maçı

Galatasaray 0-2 Barcelona
Barcelona 3-1 Galatasaray

Goal.com.tr haberine göre, Barcelona ile Galatasaray en son 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında karşı karşıya geldi. O dönem Galatasaray'ın başında Fatih Terim yer alırken Barca'nın başında ise van Gaal yer alıyordu. Peki, Ali Sami Yen'de 0-2 Barcelona üstünlüğü ile biten maçta Galatasaray'ın kadrosunda hangi isimler yer alıyordu? 

Mondragon 

2001-2007 yılları arasında Galatasaray’ın kalesini koruyan Mondragon, sarı kırmızılı takımın efsaneleri arasında yer alıyor.

Kolombiyalı filebekçisi özellikle Avrupa Kupaları’nda gösterdiği performanslarla ön plana çıkarken Şampiyonlar Ligi’nde 2 kez haftanın futbolcusu seçilmiştir. 

Futbola başladığı Kolombiya ekibi Deportivo’da kariyerini 2012’de noktalandırmıştır. Şimdilerde ülkesinde sakin bir hayat sürüyor. 

Bülent Korkmaz

Kimilerine göre Galatasaray tarihinin en büyük oyuncusu olan Bülent Korkmaz, sarı kırmızılı taakım ile 8 lig şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 1 Süper KUpa olmak üzere toplam 23 kupa kazanmıştır. 

Şimdilerde Çaykur Rizespor’un teknik direktörlüğünü yapan Bülent Korkmaz, Karadeniz ekibinin ligden düşmemesi için mücadele veriyor. 

Joao Batista Casemiro Marques 
 

Türkiye’ye adımını Gaziantepspor ile atan Batista, 2002-2004 sezonları arasında Galatasaray’da forma giydi. Sarı kırmızılı takım taraftarlarınca orta sahadaki sertliğiyle hatırlanan Batista, kariyerini 2009 yılında Brezilya’da sonlandırdı. 

Mertol Türkay adıyla Türk pasaportu da bulunuyor.

Felipe Jorge Loureiro 


Galatasaray’ın Hagi gittikten sonra büyük beklenti içine girdiği Brezilyalı futbolcusu. Rumen yıldızdan sonra 10 numarayı sırtına geçirse de sarı kırmızılı takım ile 2002-2003 sezonunda sadece 14 maça çıkabildi. 

Şı sıralar ülkesi Brezilya ekiplerinden Bangu Atlético Clube’in teknik direktörlüğünü yapıyor.

Mohamed Sarr 


2002-03 sezonu başında Milan’dan kiralanan Sarr, Galatasaray ile sadece 7 maça çıkabildi. Senagalli futbolcu sarı kırmızılı takımın Şampyonlar Ligi’ndeki sezonun ilk maçında 1 de gol buldu.  

2014’te kariyerini noktalayan Sarr, 2001-2010 yılları arasında ülkesi adına 16 kez milli formayı giydi. 

Ümit Davala


Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kaldıran takımının önemli bir parçası olan Davala 2001-2002 sezonunu Milan’da geçirdi. 1 sezonun ardından Galatasaray’a dönen Ümit Davala, 2002-2003 seonunda 23 maça çıktı ve futbola başladığı Almanya’ya döndü.  

Son olarak Galatasaray’da Fatih Terim’in yardımcılığını yapan Davala, zaman zaman Youtube’da yorumculuk yapıyor. 

Hakan Ünsal


Hakan Ünsal, Galatasaray’ın UEFA Kupası’ndan sonra yurtdışına giden futbolcularından. Blackburn’de sadece 8 maça çıktıktan sonra sarı kırmızılı takıma dönen Hakan Ünsal, 2005’e kadar burada futbol oynadı. 

Şu sıralar televizyonda futbol yorumculuğu yapan Hakan Ünsal, aynı zamanda Profesyonel Futbolcular Birliği’nde Başkan konumunda.

Ergün Penbe 


Galatasaray’da 7 sezon geçiren Ergün Penbe, toplamda 304 maça çıkıp 10 gol kaydetti. Taraftarlar tarafından tam bir görev adamı olarak bilinen Penbe, kariyerini Gazantepspor’da noktaladı. 

Futbolculuk kariyerinden sonra özellikle alt liglerde teknik direktörlük yapan Ergün Penbe, son olarak Tarsus İdman Yurdu’nu çalıştırdı.  

Ümit Karan 


2001-2009 yılları arasında Galatasaray’da forma giyen Ümit Karan, attığı gollerle taraftarın sevgisini kazandı.  2013 yılında Survivor, Ünlüler-Gönüllüler yarışmasına katılan Karan, programı 3. sırada bitirdi. Son olarak İskenderunspor’u çalıştıran Ümit Karan’ın birçok ticari işletmesi bulunuyor ve şu sıralar bunlarla ilgileniyor.

Christian Corrêa Dionisio
 

2002-03 sezonunda Galatasaray ile çok az maça çıkan futbolculardan bir başkası. Sadece 11 karşılaşmada görev alan Brezilyalı Christian, 3 gol atma başarısı göstermişti. 

Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra ülkesinde birçok takımda oynayan Christan, 2010 yılında kariyerini Meksika’da sonlandırdı.  

Hasan Şaş


1998-2009 yılları arasında kesintisiz Galatasaray forması giyen Hasan Şaş, sarı kırmızılı takımın sembol isimlerinden biri oldu.  

Kariyerini Galatasaray’da noktaladıktan sonra Fatih Terim ile 2 döneminde beraber yardımcı antrenör olarak görev aldı. 2011-2013 ve 2018-2020 sezonlarında yardımcı antrenör birçok başarı yakaladı. 

Suat Kaya


1992-2003 sezonları arasında Galatasaray forması giyen Suat Kaya, orta sahadaki çalışkanlığı ile takdir topladı. Futbolu Galatasaray’da noktalayan Suat Kaya, ardından teknik direktörlüğe adım attı. 

Alt lig takımlarında şans bulan Suat Kaya, şu sıralar sıkıntılı günler geçiren Eskişehirspor’un başında yer alıyor.  

GRUBUNDA NAMAĞLUP VE LİDER

Bu sezon genç kadrosuyla ve ortaya koyduğu enerjiyle UEFA Avrupa Ligi’nde iyi sonuçlar elde eden Galatasaray; Marsilya, Lokomotiv Moskova ve Lazio gibi kuvvetli takımların bulunduğu gruptan namağlup ve lider olarak çıktı. Deplasman maçlarında kalesini gole kapatarak dikkat çeken Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi gruplarının en başarılı ekiplerinden biri olarak Barcelona’nın karşısına çıkacak.

Galatasaray, ilk ayak maçını 10 Mart Perşembe günü Nou Camp’ta oynayacak. Rövanş maçı ise 17 Mart Perşembe günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde olacak

Senin için hazırladığımız haberler