20 yıllık Pro Evolution Soccer (PES) geleneği tarih oluyor

21.07.2021 - 16:06 | Son Güncellenme: 21.07.2021 - 16:12

Son dakika haberleri... 2001 yılından bu yana Pro Evolution Soccer (PES) adıyla satışa sunulan futbol oyunu serisi, önümüzdeki sezon değişime gidiyor. İşte detaylar...

20 yıllık Pro Evolution Soccer (PES) geleneği tarih oluyor

AJANSSPOR - HABER

 

Dünyaca ünlü Pro Evolution Soccer (PES) adlı futbol oyunu serisi, önümüzdeki yıldan itibaren yeni sürümüyle satışa çıkarılmayacak. Oyunun geliştirici firması KONAMİ, basındaki söylentileri doğrular nitelikte bir açıklama yaparak, gelecek yıllarda 'eFootball' adıyla yola devam edeceklerini duyurdu. 

Sonbaharda satışa sunuluyor

eFootball 2022, yeni oyunların sıklıkla satışa sunulduğu sonbaharda oyun platformlarından takipçileriyle buluşturulacak. PES tutkunları, PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One ve iOS ile Android gibi cihazlarla eFootball'ı oynayabilecek. Böylece, ilk kez 2001 yılında satışa sunulan Pro Evolution Soccer 01 oyunuyla başlayan 20 yıllık 'PES' geleneği sonlanıyor. 

"Devrim niteliğinde bir futbol deneyimi..."

Japonya merkezli KONAMİ'nin resmi hesaplarından yapılan açıklamada: "Her şey, devrim niteliğinde bir futbol deneyimi yaratma konusundaki bitmek bilmeyen kararlılığımızla başladı. Hedefimiz sahadaki çimlerden oyuncuların hareketlerine ve stadyumdaki taraftarlara kadar kusursuz bir futbol ortamını yeniden yaratmaktı. Bu düşünceyle, geliştirilmiş animasyon sistemine ve oyun kontrollerine sahip yeni bir futbol motoru yaratmaya karar verdik. Ortaya çıkan sonuç, en başta düşündüğümüzden bile daha etkileyici oldu. PES'in sınırlarının ötesine geçtik ve yeni bir sanal futbol dünyasına giriş yaptık. Bu yeni dönemin işaretini vermek üzere, çok sevdiğimiz PES markasıyla yollarımızı ayırmaya ve bu markayı "eFootball" olarak yeniden adlandırmaya karar verdik! Şimdi umarız eFootball'un sunduğu bu yepyeni futbol deneyiminin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz." ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler