"2018 öncesi yine saha dışı konuşuyoruz"

07.06.2017 - 19:54 | Son Güncellenme: 07.06.2017 - 19:54

"2018 öncesi yine saha dışı konuşuyoruz"

AJANSSPOR - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, NTV Spor'da yayınlanan 90+ programında sezonu değerlendirdi.

Öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

Arda Turan-Bilal Meşe olayı

"Arda Turan sadece milli takımdan değil Galatasaray'dan da oyuncumdu. 2-3 hafta önce de ailem onun yanındaydı. Bilal ağabeyi de çok iyi tanıyorum. Avrupa Şampiyonası'nda saha dışı olaylar yaşadık. 2018 öncesi de saha dışı konuşuyoruz. Buna benzer olayı da kulübümüz yaşadı. O gün de aynı ifadeleri kullandım. Bugün de kullanıyorum, 'Nedeni ne olursa olsun, kavga çözüm değil' ama çözüm ne olacak bilemiyorum. Olaylar doğru mu? Yanlış. Ne söyleyebilirim... Ani kararlar almamak lazım. Kafaları yastığı koyup düşünmek lazım. Çözüm odaklı olup, saygıyı-sevgiyi kaybetmememiz lazım. Bilinçaltında yaşadıklarının belki ortaya çıktığı bir şeydir."

Arda Turan yorumu

"Çok duygusal, milli takım onun için çok değerlidiri. Belki de milli takımın en fazla oynayan oyuncusu olacaktı. Buna benzer olayı Emre Belözoğlu da Azerbaycan maçından sonrası yaşamıştı. Muhakkak çözüm noktası bulunacaktır. İnsanlara, gençlere daha doğru örnek olarak çözüm noktası bulmak lazım. Çok şık durmuyor.

Beşiktaş şampiyonluğu kapattı. Şimdi yeni sezona hazırlanıyor. Olumlu-olumsuz duyguları iyi yaşamak lazım.

Volkan Babacan'ın yaşadığı süreçte olumsuz tepkiler de aldı. Bunlar arşivde kötü anı olarak kalıyor. Biz de belki olumsuz şeyler yaşadık. Hem yapımızdan hem de duygusallığımızdan kaynaklanan şeyler yaşıyoruz."

Sezon değerlendirmesi

"Rakiplerin geriye yaslanmasında, Beşiktaş pas yüzdesini arttrmıştır diye düşünüyorum. Oyuncu profili ya da oyun planı ile alakalı. Biz 14 takıma karşı baskı yaparak başladık. Bu bir tespit. 14 tane maça baskıyla başladık. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş var. Rakipler de bu sefer bekleyerek başladı. İkinci yarıda pas oranı artmasının sebebi, rakiplerin bize büyük takım muamelesi yapmasından kaynaklandı. Bizim için birinci tercihimiz, baskıyı pas trafiğiyle kırmak. Bunu kırdığında oyunda başka oyunlar da çıkabiliyor. Beşiktaş, Vodafone Arena'da yaptığında ceza sahasında bile az poziyonlu çabuk çıktığımız pozisyonlar vardı. Orada girdik atamadık. Burada girince attık."

Medipol Başakşehir'in oyun yapısı

"Bekleri başka yere çıkarmak, derinlik vermek gibi hiçbir şeyi yapamıyorsan, direkt oyun tercih edilir. Direkt oyunda da tespitlerin vardır. Merkez oyuncu ne tarafta buluşacak, göğsüne mi yoksa ayağına mı atacaksın? Koridor açma gibi opsiyonlarımız vardır. 3-4 tane opsiyonlarımız var. İkincisi de bunun kolayıdır. Dünya takımlarının da tercihi direkt oyun. O zaman doğru orantılı oluyor."

"Artık büyük takımlar...

"Biz düşen takımlara 6 puan verdik. Beşiktaş düşen takımlardan 6 puan aldı. Artık büyük takımlar da top rakibe geçince topun arkasına geçmeye çalışıyorlar. Burada en zor olan set oyunudur. Burada yetenekli oyuncular ve çalıştığın pozisyonlar öne çıkıyor. Caicara bize set oyunununda zaman zaman önemli katkılar sağladı. Rakibi beklerden ana kriter; pas iade oyununu sabırlı hale getirmek. Barcelona bunu çok iyi yapıyor. Dar alanda problem çözen oyuncu da önemli. Ceza sahası içi dağılımının da önemli olması lazım. Ortanın kalitesi iyi değil, o zaman çok gol atacaksın anlamına da gelmiyor."

Emre Belözoğlu'na övgüler

"Bizim takımızda da birtakım kimlikler değişti. Buranın en önemli ayağı da Emre Belözoğlu. Bir şeyler hayal ettiriyor ve onu da gerçekleştiriyor. Topa sahip olurken ayakların düzgün olması ve pas iade oyununu iyi oynamak gerekir. Kaybettiğin yerde tepkiyi iyi verebilmek, rakibe göre de o planlar değişebiliyor. Ben bu takıma önceden de altı ay takım savunması çalıştırdım. Temelinde takım savunmasını iyi çalıştığı için az gol yiyen bir takım."

Şampiyonluk yarışı

"Hücum organizasyonlarında 10'a sıfır çalışırsın. Yani rakip yok. Oyuncuların da kalitesi önemli. Bizim verdiklerimizi çabuk alan. Algı seviyesi yüksek ve buna çabuk adapte olan bir takım. Sonuçlar da olunca kaybetme duygusu da oluyor.

Kaygıyı yaşarken, olumlu şeyleri öne plana çıkartmak gerekiyordu. Oyun kalitemiz artmıştı. 17 takımı yenen, iki kulvarda da giden... Galatasaray'ı çok dahat yeniyorsun, Rizespor'a gidiyorsun 3-3 bitiyor. Oyuncu rakibin durumuna göre. Her maça doğru odaklanma. Herkese profesyonel bir destek de olabilir. Trabzon maçından çıktık ama bu beni tatmin etmişti. Oyun gücü beni başka hedeflere ulaşmak için tatmin etti."

Adebayor kalacak mı?

"Adebayor için bize teklif yok. Burada son derece mutlu. Sözleşmesi de var. Sağlıklı geçerse bir senesi daha var. Burada aile ortamında son derece mutlu. 'Buradan gidince ben sana sen de bana teşekkür edeceksin' diyor."

"Şampiyonlar Ligi ön elemesinde..."

"Yeni sezon yeni hedefler ve yeni fırsatlar önümüzde duuryor. Viktoria Plzen kağıt üzerinde doğru kura gibi duruyor. Geçen sene Shakhtar gibi takımla oynamak bize olumlu yansıdı. Erkenden yine iyi yol alacağız gibi duruyor. İlk 4'ün arasında kalmak, kupa ve Avrupa hedeflerimiz olacak."

"Chedjou çok katkı sağlayacaktır"

"Yalçın, İstanbul altyapısından benim oyuncum. Biz belki oyunu 3'lü oynarız. Daha uluslararası bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Chedjou, Galatasaray'a gelmeden önce Fransa'da yılın oyuncusu seçilmiş, Galatasaray'da da olan dalgalanmalardan dolayı iyi olamamış olabilir ama çok katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Cengiz Ünder'e teklif var mı?

"Cengiz için resmi teklif yok ama çok izlenildiğini biliyoruz ve teklif gelebilir. Kalıp bir sene daha oynamasında fayda var ama giderse de ona göre bakıyoruz."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler