2020 Regaip Kandili ne zaman?

25.02.2020 - 18:57 | Son Güncellenme: 25.02.2020 - 18:57

Regaip Kandili için heyecanlı bekleyiş başladı. Üç ayların başlangıcı olan Recep Ayı'nın ilk kandili Regaip Kandili tüm camilerde dualar ve kılınan namazlarla eda edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 dini günler takviminde kandil günlerini yayımladı. Peki, 2020 Regaip Kandili ne zaman? Üç aylar (Recep, Şaban ve Ramazan) ne zaman başlıyor?

Regaip Kandili ne zaman başlayacak? Sorusu müslüman vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 2020 yılının ilk dini kandili olan Regaip Kandili tüm camilerde eda edilecek. Duaların ve ibadetlerin çokca kabul olduğu bu mübarek ve bereketli gecede neler yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte, Regaip Kandili tarihi...

REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN?

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar 2020 yılında 25 Şubat'ta başladı. Bu tarih itibariyle recep ayı idrak edilecek. Bu ay içindeki Regaip Kandili'nin tarihi de 27 Şubat olacak.

REGAİP KANDİLİ NEDİR?

Regâip, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. Kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir.

"Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Regaip gecesi denilince; “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası anlaşılır.

Bu gecede Yüce Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır.

Recep ayının ilk cuma gecesine Regaip Gecesi denir. Bu geceye Regaip gecesi ismini melekler vermişlerdir. 

REGAİP KANDİLİNDE ORUÇ TUTULUR MU?

Mübarek gecelerin ihyası ile ilgili hususi bir ibadet mevcut değildir. Namaz, tilavet-i Kur'ân, dua gibi bütün ibadet çeşitleri ile gece ihya edilebilir... Mübarek gecelerde kılınan bazı hususi namazlar sünnette mevcut değildir; muteber bir rivayete de istinad etmezler. Bu, “O gecelerde namaz kılmak mekruhtur” anlamına gelmez. Teheccüd ve nafile namazları teşvik eden rivayetler çoktur. Bunların mübarek gecelerde yapılması elbette daha faziletlidir.” (Canan, Kütüb–ü Sitte, 3/289). Kandil gecelerine ait olduğu kaydedilen namazları da ayrıca kılmakta bir beis yoktur; sevaptan hâli değildir.

Senin için hazırladığımız haberler