2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları düzenlenecek mi? Resmi açıklama...

25.02.2020 - 19:51 | Son Güncellenme: 25.02.2020 - 17:01

Yaklaşan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları öncesinde ortaya çıkan coronavirüsü yüzünden olimpiyatlarının düzenlenip düzenlenemeyeceği akıbetini korumaya devam ederken IOC Üyesi Dick Pound flaş bir açıklama yaptı.

"Öncelikle, güvenliği düşünmek zorundayız"

Açıklamada IOC Üyesi Dick Pound, "2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, 24 Temmuz ve 9 Ağustos'ta düzenlenecek. 2 ay öncesine kadar coronavirüs kontrol altına alınamazsa kesin bir karar vereceğiz. Öncelikle, güvenliği düşünmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Virüsün kontrol altına alınmasını umuyoruz"

Pound, "Mayıs ayı sonuna kadar virüsün kontrol altına alınmasını umuyoruz. Güvenliğinizi, yemeğinizii Olimpiyat Köyleri'ni otelleri artırmaya başlamalyız, basın mensupları da stüdyolarını kurmak için orada olacaklar. Ve eğer virüs kontrol altına alınmazsa, böyle olmaya devam ederse muhtemelen iptalin eşiğine gelebilir. Bu yeni bir savaş ve bununla yüzleşmek zorundasınız. Tokyo'ya gitmek için yeterli güvenliğin alındığından emin olmalıyız değil mi?

"Oyunlar oynanacağı yönünde"

Oyunların şimdiye kadar oynanacağı yönünde. Olimpiyatların iptal edilmesi veya ertelenmesi gerekmiyor. Bu büyüklükteki bir organizasyonu erteleyemezsiniz. Şu an başka yeri düşünemeyiz, çünkü kısa sürede tesistleri büyütmeyi için çok az yer vardır." şeklinde konuştu. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler