2021 Finali Abu Dhabi GP’de Rekor İzleyici Sayısı

18.02.2022 - 21:26 | Son Güncellenme: 18.02.2022 - 21:37

Formula 1 Haberleri… Değişen televizyon anlaşmaları sebebiyle F1’i televizyondan takip eden izleyecilerin azalmasına rağmen geçtiğimiz yıl Abu Dhabi finalini 108.7 milyon kişi izledi.

2021 Finali Abu Dhabi GP’de Rekor İzleyici Sayısı

Geçtiğimiz yıl Abu Dhabi GP’de Max Verstappen ve Lewis Hamilton’ın mücadelesine sahne olan final heyecanı beklenenin aksine büyük bir seyirci kitlesi tarafından televizyondan takip edildi. Max Verstappen'in final turunda rakibi Hamilton’ı geçerek şampiyonluğunu ilan ettiği yarış, geçtiğimiz yılki bütün yarışlardan çok daha fazla izlendi.

Abu Dhabi GP sezonun en çok izlenen yarışı oldu

F1’de televizyon anlaşmalarının değişmesi sebebiyle 2021/22 sezonunda, sporu televizyondan takip eden izleyici kitlesinde düşüş yaşanmıştı. Fakat Abu Dhabi GP’yi 108.7 milyon kişi televizyondan takip etti ve sezonun en çok izlenen yarışı oldu. Ayrıca bu sayı geçtiğimiz yıl finalinden yüzde 29 daha fazla ve sezonun 70.3 milyonluk ortalama izleyicisinin de oldukça önünde.

2020 yılında 87.4 milyon seyirci F1’i televizyondan takip etmişti. Bu oran da bir önceki yıla göre yüzde 4.5 daha azdı. Bu düşüşün Brezilya ve Almanya gibi ülkelerde F1’in ücretsiz yayınlanmasının iptal edilmesinden kaynaklandı. Ama Formula 1, -anlaşmaların değiştiği bölgeler hariç- izlenme oranlarının yüzde 13 arttığını açıkladı.

Austin GP’yi 400 bin kişi tribünlerden izledi

2021 yılında 5 yarış daha varken, Austin ABD yarışının takvime geri dönmesinin de etkisiyle Amerika’daki kümülatif televizyon izleyicisi yüzde 58 yükselmişti ve genel televizyon izleyicisi yüzde 53 artmıştı. Bunun bir değer sebebi de Meksika ve Brezilya ile ABD’nin saat diliminin yakın olmasından kaynaklandı. 2021 yılındaki yarışların kapalı kapılar ardında olmasına veya sınırlı kapasiteyle düzenlenmesine rağmen Austin GP’si 400 bin kişi tarafından takip edildi. Bu oran 300 binin üzerinde olan diğer iki yarışın da  (Meksika-371 bin  ve Büyük Britanya 356 bin) üzerindeydi.

F1 Ceo'su Domenicali: "Yeni sezonu dört gözle bekliyoruz"

2021 sezonunun çok özel olduğunu söyleyen Formula 1 Ceo'su Domenicali şunları kaydetti: “Şampiyonluk mücadelisinin son ana kadar sürdüğü yüksek heyecanlı bir şampiyona yaşadık.  Sporumuzun kalbi ve ruhu olan taraftarlarımızı bu sezonda tekrar ağırlamaya başlamak, COVID nedeniyle sınırlı sayıda kapasitemiz olsa da dünyanın dört bir yanında 2.6 milyon taraftar görmek harikaydı."

"Ayrıca televizyon ve dijital platformlarımızda da çok güçlü rakamlar gördük. Formula 1’deki büyük heyecanı ve ilgiyi bir kez daha gördük ve gösterdik. Tüm hayranlarımızın yeni sezon için sabırsızlandığını biliyorum. Yeni arabalar, yeni düzenlemeler ve 23 yarışlık yeni sezonumuzu biz de dört gözle bekliyoruz.”

Senin için hazırladığımız haberler