2022-2023 Süper Lig Kura Çekimi Tamamlandı! İşte Fikstür...

Ali Bozkurt
04.07.2022 - 17:24 | Son Güncellenme: 05.07.2022 - 00:31

Süper Lig'de 2022-2023 sezonu 5 Ağustos'ta başlıyor. Ligin kura çekimi tamamlandı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspır'un fikstürü belli oldu!

2022-2023 Süper Lig Kura Çekimi Tamamlandı! İşte Fikstür...

2022-23 Süper Lig kura çekimi bugün TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. Fikstür çekimine TFF yetkililerinin yanı sıra kulüp temsilcileri katılacak. Peki hangi kanalda ve saat kaçta başlayacak? İşte detaylar...

2022-23 Süper Lig kura çekimi ne zaman, hangi kanalda ve saat kaçta?

Süper Lig'de fikstür çekimi 4 Temmuz Pazartesi günü saat 19.00'da TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. Fikstür çekimine TFF yetkililerinin yanı sıra kulüp temsilcileri katılacak. Kura çekimi beIN Sports üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Kaç takım mücadele edecek?

Süper Lig'in 2022-2023 yeni sezonunda 19 takım mücadele edecek. 1. Lig'de 2021-2022 sezonununda ilk üç sırayı alarak Süper Lige çıkan Ümraniyespor, İstanbulspor ve MKE Ankaragücü 2022-2023 sezonunu Süper Lig'de mücadele edecek. Ayrıca Çaykur Rizespor, Altay, Göztepe ve Yeni Malatyaspor ise bir alt lige düşerek lige veda eden takımlar oldu.

Süper Lig de hangi takımlar mücadele edecek?

Adana Demirspor, Alanyaspor, Antalyaspor, Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantep, Giresunspor, Hatayspor, İstanbul Başakşehir, İstanbulspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Konyaspor, MKE Ankaragücü, Sivasspoor, Trabzonspor, Ümraniyespor

Süper Lig ne zaman başlayacak ve ne zaman sona erecek?

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig; 5, 6, 7 ve 8 Ağustos 2022 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları 28 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Yayıncı kuruluş belli oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu uzun yıllardır Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk beIN Media Group arasında 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarını kapsayan 2 yıllık yayın hakları uzatma sözleşmesi yapıldı. Mevcut yayıncı kuruluş 2 yıl daha Süper Lig'in yayın haklarını elinde bulunduracak.

 Süper Lig'in yeni sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un birbirleriyle karşılaşacakları haftalar:  

4. Hafta  

8. Hafta  

10. Hafta  

13. Hafta  

15. Hafta  

18. Hafta

2022-23 Süper Lig 1. hafta fikstürü belli oldu!

Hatayspor (BAY)
Antalyaspor – Galatasaray
Karagümrük – Alanyaspor
Beşiktaş – Kayserispor
Sivasspor – Gaziantep FK
Ankaragücü – Konyaspor
Başakşehir – Kasımpaşa
İstanbulspor – Trabzonspor
Fenerbahçe – Ümraniyespor
Giresunspor – Adana Demirspor

 

Fenerbahçe'den açıklama

Fikstür çekiminin ardından konuşan Fenerbahçe Genel Sekreteri, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Ç. Kızılhan: "Cumhuriyetimizin 100. yılında tek hedefimiz, tüm çalışmalarımız şampiyonlukla taçlanması üzerine kuruldu. İnşallah önümüzdeki sezon çok az sakatlık olacak şekilde iyi bir lig bizleri beklesin. İnşallah sonunda da Fenerbahçe şampiyon olur. 4. hafta sanırım Konyaspor, sonra Ankaragücü. İlk yarı 4 deplasmanımız var sanırım. Avantaja çevirmek için her şeyi yapacağız."

Beşiktaş'tan açıklama

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ: "İnşallah fair-play'in hakim olduğu, saha içinin konuşulduğu, saha dışındaki olayların çok fazla etki etmediği, rekabetin, iyiliğin, güzelliğin hakim olduğu bir sezon olur. 19 takım mücadele edecek. Her takımın kendine göre bir hazırlığı var, kendi bütçesine göre bir yapılanması var. Biz de bu sene U19 takımında bir tane şampiyon çıkacak. Biz de bu şampiyonluk için elimizden geleni yapıp en iyi takımı kurmaya çalışıyoruz. İnşallah hazırlıklarımızı tamamlayacağız ve bu sezon şampiyon kadroyla yola çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni bir federasyon var, yenilikler var. İnşallah bu yenilikler geçen senelerde yapılan hataların önüne geçmesine vesile olur. Ve hakem hatalarından çok saha içinde rekabetin ön plana çıktığı bir sezon olur." 

Galatasaray'dan açıklama

Galatasaray ikinci başkanı Metin Öztürk "Galatasaray adına iyi bir fikstür çektiğimizi düşünüyorum. Antalyaspor ile başlayacağız, evet sıcak bir hava. Nerede oynarsak oynayalım sıcak bir havada oynanacak maç. Ben güzel bir fikstür olduğunu düşünüyorum. Umarım federasyon başkanımızın dediği gibi fair-play ağırlıklı cumhuriyetimizin 100. yılında tüm takımlar şampiyon olmak istiyor, Dursun Özbek başkanımız ilk seçilir seçilmez zaten ilk söylemi buydu. Biz cumhuriyetimizin 100. yılında sadece futbolda değil tüm branşlarda kupaları kaldıran takım olmak istiyoruz. Okan hocamızla beraber, Dursun başkanımızla beraber güzel bir ivme yakaladık. Taraftarımızın da desteği müthiş. İnşallah ipi göğüsleyen taraf Galatasaray olacak. Ben bu sene futbolun daha adaletli olacağını düşünüyorum. Kim hak ediyorsa o kazansın. Dursun Başkanımız zaten tecrübeli."

Trabzonspor'dan açıklama

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu "Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Mücadele seviyesinin yüksek olduğu, futbolun marka değerine, değer katacak bir sezonu yaşarız hep birlikte. Bütün futbolcularımız sağlıklı bir sezon diliyorum. İlk maçımız evet İstanbulspor ile deplasmanda oynayacağız. ligin yeni takımı ama en köklü takımlarından bir tanesi. İlk maçlarını bir önceki sezonun şampiyonu Trabzonspor ile oynayacaklar. Bizim açımızdan da baktığımızda iyi bir maç olacak. Avrupa kupaları maçları öncesi kendimizi daha iyi test edebileceğimiz yüksek bir maç olacağı için de yararlı olacağını da düşünüyorum.

Ağaoğlu'ndan transfer açıklaması

Hocamızın 6 mevkiye talep ettiği 5 transfer gerçekleşti. Sadece şu anda stoper bölgesinde 3 oyuncuyla görüşmelerimiz devam ediyor. Hocamızın ilk planda bu doğrultudaydı. Kamuoyunda çokça isim geçiyor. farkı isimler de geçiyor. Bir kadronuzda bulunduracağınız maksimum yabancı sayısı 14. Ayrılacak yabancı oyuncularımızı göz önünde bulundurduğumuzda sadece 1 yabancı oyuncu, yani kadroya 1 yabancı oyuncu dahil edebileceğiz. Genç oyuncu olarak 3-4 oyuncu katma şansımız var. Şu anda bizim 1 yabancı oyuncu transfer etme hakkımız var. Sol tarafa şu oyuncu, sağ tarafa şu oyuncu, forvete de şu oyuncu alıyormuşuz. Yok öyle bir şey. Mevcut kadromuzu koruyarak, sadece Tony'nin ayrıldığını biliyorsunuz. Eren geldi, Larsen'i aldık, Doğucan aynı şekilde. Genç oyuncularımız ve alternatif oyuncularımız var. Sağ stoper mevkisine yapılacak bir transferimiz var."

İşte Trabzonspor'un fikstürü

İstanbulspor - Deplasman 
Hatayspor -  Medical Park Stadyumu
Antalyaspor - Deplasman 
Galatasaray -  Medical Park Stadyumu
Ümraniye - Deplasman
Adana Demirspor - Deplasman
Gaziantep FK -  Medical Park Stadyumu
Kayserispor - Deplasman
Kasımpaşa -  Medical Park Stadyumu
Beşiktaş - Deplasman
Sivasspor -  Medical Park Stadyumu
BAY
Konyaspor -  Medical Park Stadyumu
Ankaragücü - Deplasman
Fenerbahçe -  Medical Park Stadyumu
Karagümrük - Deplasman 
Giresunspor -  Medical Park Stadyumu
Alanyaspor -  Deplasman
Başakşehir -  Medical Park Stadyumu

İşte Fenerbahçe'nin fikstürü

  1. Ümraniye - Kadıköy
  2. Kasımpaşa - Deplasman
  3. Adana Demir - Kadıköy
  4. Konyaspor  - Deplasman
  5. Kayserispor  - Kadıköy
  6. BAY  
  7. Alanyaspor  - Kadıköy
  8. Beşiktaş  - Deplasman
  9. Karagümrük  - Kadıköy
  10. Ankaragücü  - Deplasman
  11. Başakşehir - Kadıköy
  12. İstanbulspor  - Deplasman
  13. Sivasspor  - Kadıköy
  14. Giresunspor  - Kadıköy
  15. Trabzonspor  - Deplasman
  16. Hatayspor -Kadıköy
  17. Antalyaspor  - Deplasmna
  18. Galatasaray  - Kadıköy
  19. Gaziantep - Deplasman

Galatasaray'ın fikstürü

1 - Alanyaspor - Deplasman

2- Giresunspor  - NEF Arena

3-  Ümraniyespor - Deplasman  

4- Trabzonspor  - Deplasman 

5- Gaziantep FK  - NEF Arena

6- Kasımpaşa -  Deplasman 

7- Konyaspor - NEF Arena

8- Adana Demirspor  - Deplasman 

9- BAY

10- Kayserispor - Deplasman

11 - Alanyaspor - NEF Arena

12 - Karagümrük  - Deplasman

13 - Beşiktaş - NEF Arena

14-  Başakşehir  Deplasman

15- İstanbulspor - NEF Arena

16- Sivasspor - Deplasman

17- Ankaragücü - NEF Arena

18 - Fenerbahçe - Deplasman

19- Hatayspor - NEF Arena

Beşiktaş'ın fikstürü

  1. Kayserispor - Vodafone Arena
  2. Alanyaspor - Deplasman
  3. Karagümrük - Vodafone Arena
  4. Sivasspor - Vodafone Arena
  5. Ankaragücü - Deplasman
  6. Başakşehir - Vodafone Arena
  7. İstanbulspor - Deplasman
  8. Fenerbahçe - Vodafone Arena
  9. Giresunspor - Deplasman 
  10. Trabzonspor - Vodafone Arena
  11. Hatayspor - Deplasman
  12. Ümraniyespor - Vodafone Arena
  13. Galatasaray - Deplasman
  14. Antalyaspor - Vodafone Arena
  15. Gaziantep FK - Deplasman
  16. Adana Demirspor - Vodafone Arena
  17. BAY
  18. Kasımpaşa - Vodafone Arena
  19. Konyaspor - Deplasman 
Senin için hazırladığımız haberler