2022 Suudi Arabistan GP iptal mi ediliyor? Açıklandı | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
22.03.2022 - 12:08 | Son Güncellenme: 22.03.2022 - 12:38

Bu hafta sonu koşulacak Suudi Arabistan GP'nin gerçekleştirileceği Cidde şehrine Husi milisleri tarafından saldırıya uğraması sonrası Formula 1 yarışı tehlikeye girdi

2022 Suudi Arabistan GP iptal mi ediliyor? Açıklandı | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1, ilk olarak geçtiğimiz sezon yarışmaya başladığı Suudi Arabistan'a bu hafta sonu geri dönecek ve Cidde Cadde Pisti'nde tarihteki ikinci Suudi Arabistan Grand Prix'si gerçekleştirilecek. Ancak tıpkı 2021 yarışı öncesinde olduğu gibi, 2022 yarışı öncesinde de F1 patronları bir sorunla karşı karşıyalar. 

Suudi Arabistan GP'nin düzenlemesine büyük tepki var

Suudi Arabistan GP 2021 sezonunda takvime girdiğinde, F1 birçok farklı topluluktan ve kuruluştan tepkiler almıştı. Bazıları, insan haklarının kısıtlandığı bir ülkede yarışmanın F1'in "We Race As One" sloganına aykırı olduğunu belirtmişti. Ayrıca, dünya çapında yaklaşık olarak 45 örgüt, Lewis Hamilton’a, Suudi Arabistan’ın insan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Cidde’de yapılacak olan GP’yi boykot etmesi için çağrıda bulunmuştu. 

Husi milisler, Formula 1'in ana sponsorlarından Aramco'ya saldırılar düzenliyor

2021 Grand Prix'si, tüm tepkilere rağmen gerçekleştirilmişti. Şimdi ise, 2022 yarışı öncesinde, F1 patronları başka bir sorunla karşı karşıya kaldılar.  Yarışın yapılacağı Cidde şehrine, Husi milisleri tarafından saldırılar gerçekleştiriliyor. Motorsport Türkiye'nin Al Arabiya.com'a dayandırdığı habere göre; Husiler, dün akşam Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi ve Formula 1'in ana sponsorlarından Aramco'nun Cidde'de yer alan tesislerini hedef alan saldırılar düzenlediler. 

İlgini Çekebilir
Formula 1, Ferrari kırmızısıyla başladı
Habere Git

Aramco tesisinde yangın çıktı

Bu saldırıda insansız hava araçları ile balistik füzeler kullanıldığı rapor edilirken, Aramco tesisinde yangın çıktı. Saldırı sonucu yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı.  Buna ek olarak, Arap koalisyonu, Husilerin Cidde'ye gönderdiği 9 insansız hava aracı ile bir balistik füzenin düşürüldüğünü duyurdu.   Buna benzer bir olay, 2021'de yine Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen bir Formula E yarışında yaşanmıştı. Husiler, Yemen tarafından en az 3 kez saldırı gerçekleştirmişlerdi . Neyse ki bu saldırılar Formula E yarışına veya çevreye zarar vermeden durdurulmuştu. 

Suudi Arabistan GP iptal mi edilecek?

Tüm bu yaşananlar üzerine Formula 1 yarışının durumuyla ilgili spekülasyonlar ortaya atıldı. Bazıları yarışın yapılmayacağını dahi iddia etti. The Sun, F1 patronlarının "durumu takip ettiğini" belirtirken, Suudi Arabistan GP organizatörleri, yarışın iptal edileceği iddialarını yalanladılar.

Suudi Arabistan GP yetkilileri: "Herkesi Suudi Arabistan'a bekliyoruz"

The Sun'ın haberine göre yarış organizatörlerinden yapılan açıklamada "Bu olayın yarış hafta sonuyla hiçbir alakası yok. Her zaman olduğu gibi ana önceliğimiz misafirlerimizin güvenliği olmaya devam ediyor. İlgili makamlarla sürekli olarak görüşüyoruz ve Formula 1 Suudi Arabistan GP yarışına gelen tüm ziyaretçilerin, katılımcıların, personelin ve basının güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri almış durumdayız. Üç günlük harika yarış ve eğlenceli deneyimi için, bu hafta sonu herkesi Suudi Arabistan'a bekliyoruz." denildi.

Peki F1 Suudi Arabistan GP ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2022 Suudi Arabistan GP  Yayın programı

 

Cuma 

  • 1. Antrenman Seansı  17.00
  • 2. Antrenman Seansı  20.00

 

Cumartesi

  • 3. Antrenman Seansı 17.00
  • Sıralama Turları  20.00

 

Pazar

  • Yarış  20.00

 

Yayın

  • S Sport 2 ve S Sport Plus
Senin için hazırladığımız haberler