Sivasspor - Galatasaray: 1-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
29.12.2022 - 18:38 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 19:23

Süper Lig'de Galatasaray, Sivasspor deplasmanında 2-1 kazandı. Sarı-Kırmızılılar liderliği devam ettirdi. İşte maç sonucu, goller ve yazılı özet...

Sivasspor - Galatasaray: 1-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar, zorlu deplasmanda 2-1 kazandı. Sivasspor'un 50. dakikada çizgiyi geçen topu, hakem Erkan Özdamar'ın iptal kararı ile sayılmadı. Bu kararın neden verildiği uzun süre anlaşılamadı. Galatasaray, uzatma dakikalarında bulduğu golle Sivas'tan 3 puanla döndü. Okan Buruk ve öğrencileri böylece Fenerbahçe'den devraldığı liderliği devam ettirerek 2022 yılını zirvede tamamladı.

Muslera kaleyi devraldı

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, İstanbulspor karşılaşmasına göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti. Okan Buruk, Ligin 15. haftasında Nef Stadı'nda oynanan İstanbulspor maçında ilk 11'de görev verdiği Okan Kocuk ve Midtsjö'yü Sivas deplasmanında yedek soyundurdu. Cezası nedeniyle İstanbulspor karşılaşmasında kaleyi Okan Kocuk'a emanet eden Muslera, Sivasspor karşısında kalesini tekrar devraldı.

Buruk, Midtsjö ve İstanbulspor maçında sarı kart görüp cezalı duruma düşen Lucas Torreira ile sakatlanan Kazımcan Karataş'ın yerine ise Berkan Kutlu, Van Aanholt ve Oliveira'yı sahaya sürdü.

Maça saatler kala Sivas'ın yıldızı kadrodan çıktı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise bir önceki hafta oynadıkları Kasımpaşa maçına göre ilk 11'de 2 oyuncuyu değiştirdi. Çalımbay, Galatasaray maçında Camara ve Charisis'in yerine Ahmed Musa ile Keita'yı sahaya sürdü. Sivasspor'da sakat futbolcular Leke James, Appindangoye, Murat Paluli ve Samba Camara kadroda yer almadı. Ayrıca maça çok az bir süre kala sakatlığı açıklanan Max Gradel de kadrodan çıkarılmak zorunda kaldı.

Mertens perdeyi açtı

Sivasspor çıkarken yakalandı. Mertens, Sarı-Kırmızılılar'ı öne geçiren golü kaydetti. 27. dakikada topu sağ kanatta kapan Rashica, Berkan'ı gördü. Berkan, sağ tarafta hücuma çıkan Sacha Boey'i topla buluşturdu. Boey, son çizgiye inmeden yerden sert şekilde ortaladı. Ceza sahası içinde topla buluşan Mertens, sol köşeye düzgün vurdu. Top, ağlara gitti.

Ankaragücü maçında yok

Galatasaray'da Sacha Boey, mücadelenin 44. dakikasında sarı kart gördü. Ulvestad'a yaptığı faulün ardından kart gören başarılı sağ bek, bir sonraki hafta oynanacak MKE Ankaragücü maçında cezalı duruma düştü.

Karambol gol oldu, Sivas sevindi

Sivasspor, Ulvestad ile beraberliği yakaladı. 50. dakikada oluşan karambolde Fernando Muslera'nın 2 kez kurtardığı top, çizgiyi geçti. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta topi altı pasta kaldı. Yaşan karambolde iki kez kaleye yakın mesafeden vuruldu. Kale önünde Muslera iki kez topu çelmeyi başardı. Topu önünde bulan Ulvestad da kaleye vurdu. Muslera bu şutu çıkaramadı. Top çizgiyi geçti.

5 dakika izledi, golü iptal etti! Nedenini kimse anlamadı

Sivasspor'un çizgiyi geçen topundan sonra hakem Erkan Özdamar, VAR tavsiyesi üzerine golü izlemek için monitöre gitti. Yaklaşık 5 dakika boyunca pozisyonu izleyen Özdamar, golü iptal etti. Özdamar, eli havada şekilde en direkt serbest vuruş kullanılmasını istedi. Bu kararın ofsayt ya da faul gerekçesiyle mi verildiği uzun süre anlaşılamadı.

Sivas 80'de eşitliği getirdi

Karşılaşmanın 80. dakikasında Dia Saba, orta sahanın ilerisinden savunma arkasına müthiş bir pas attı. Saba'nın havalandırdığı top, Galatasaray savunmasının üzerinden geçerek, arkaya koşu yapan Erdoğan Yeşilyurt'a geldi. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Erdoğan, topu ağlara gönderdi. Sivasspor, bu gol ile beraberliği yakaladı.

"Bu da mı gol değil?"

Maçın hakemi Özdamar'a, ilk golün iptali nedeniyle yoğun tepki gösteren Sivasspor, 80. dakikada beraberlik golünü kaydettiğinde bir göndermede bulundu. Sivasspor resmi sosyal medya hesabı, gol paylaşımını yaparken, Sadri Alışık'ın Ofsayt Osman filmindeki "Bu da mı gol değil?" repliğini kullandı.

Barış Alper attı, 3 puan geldi

Galatasaray, uzatma anlarında öne geçti. Abdülkerim Bardakcı'nın orta sahanın gerisinden uzun gönderdiği top, savunma arkasına koşan Barış Alper Yılmaz'la buluştu. Topu iyi kontrol eden Barış Alper, sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Genç oyuncu, topu ağlara gönderdi. Sarı-Kırmızılılar durumu 2-1 yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler