Türkiye-Letonya maçı saat kaçta, hangi kanalda? (İşte ilk 11'ler)

Orhan Gülek
15.10.2023 - 08:10 | Son Güncellenme: 15.10.2023 - 20:37

Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Futbol Takımı'mız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 7. maçında Letonya'yı konuk edecek. İşte ilk 11'ler ve tüm detaylar

Türkiye-Letonya maçı saat kaçta, hangi kanalda? (İşte ilk 11'ler)

AJANSSPOR - HABER

Türkiye - Letonya milli maçı için geri sayım başladı. Hırvatistan'ı deplasmanda Barış Alper Yılmaz'ın golüyle deviren A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 7. maçında Konya'da Letonya'yı ağırlıyor.

Milliler kritik virajda, Konya'da heyecan dorukta!

Bu akşam, Türkiye-Letonya maçına Konya ev sahipliği yapıyor. 40 bin kişilik Konya BŞB Stadı’nda satışa sunulan biletlerin tamamı tükenirken, saat 21.45’te başlayacak kritik mücadelede tribünler tıklım tıklım dolacak. Taraftarlardan özellikle Kırmızı Beyaz giyinerek maça gelmeleri istenirken, Letonya’yı devirmemiz halinde diğer sonuçlara bakmadan ve Kasım’daki maçı beklemeden ilk 2’yi garantileyeceğiz.

Letonya, bize ters geliyor!

A Milli Takımımız, Letonya ile 10. kez kozlarını paylaşacak. Deplasmanda oynanan maçı 3-2’lik skorla kazanan Milliler, son dakikalarda galibiyete ulaşmış ve 10 kişilik rakibi karşısında bir hayli zorlanmıştı. Daha önceki 9 maçın 3’ünü kazanabilen Ay-Yıldızlı ekibimize, Letonya genel olarak ters geliyor. Diğer 6 maçın 5’i berabere biterken, Letonya 1 kez galip gelebildi. Taraflar arasında Türkiye’de oynanan 3 maçta ise eşitlik bozulmamıştı.

İlgini Çekebilir
Hırvatları deviren Montella, ülkesinde gündem oldu
Habere Git

İşte Türkiye-Letonya 11'leri

Daha önce Ajansspor'un duyurduğu gibi Vincenzo Montella, Hırvatistan kadrosundan sadece 1 ismi değiştirdi. İrfan Can Kahveci'nin yerine sağ kanatta Yunus Akgün yer aldı.

  • Türkiye: Uğurcan, Ferdi, Samet, Abdulkerim, Cenk Özkaçar, İsmail, Hakan, Salih Özcan, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Barış Alper

  • Letonya: Ozols, Dubra, Tobers, Daskevics, Ikaunieks, Savalnieks, Ciganiks, Jaunzems, Uldrikis, Balodis, Saveljevs

Peki Türkiye-Letonya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bugün (5 Ekim Pazar günü) Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak maç, saat 21.45'te başlayacak. Türkiye - Letonya maçı TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Karşılaşmayı Arnavutluk Futbol Federasyonundan hakem Enea Jorgji yönetecek.

Galler-Hırvatistan maçı da aynı saatte

Gruptaki en ciddi rakibimiz Hırvatistan, bu akşam TSİ 21.45’te Galler deplasmanına çıkacak. 1 maç eksiği bulunan Hırvatlar, 10 puanda. Zlatko Dalic, Türkiye yenilgisinin ardından “Galler maçını mutlaka kazanmak zorundayız” derken, Galler de 2.’lik hedefi doğrultusunda kazanmak adına tüm kozlarını oynayacak. Ev sahibinin 5 maç sonunda 7 puanı bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan İsmail Yüksek'e sürpriz telefon
Habere Git

Montella: "Sabırlı bir şekilde oynayacağız”

Letonya’ya karşı farklı stratejiyle çıkacaklarını söyleyen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella, “Hem topu hızlı çevireceğiz hem de anksiyeteye yol açmadan sabırlı bir şekilde oynayacağız” dedi. 

Montella, maçta taraftar desteğini beklediğini ifade ederek, “Zaten Konya halkının ve genel olarak Türkiye’deki taraftarlar ne kadar duygulu ve tutkulu olduklarını hepimiz biliyoruz. O yüzden bu konuda şüphem yok. Yusuf Sarı’yı çok iyi tanırım kendisini ama bir haftadır takımla antrenmana çıkamamıştı. Bugün itibarıyla antrenmanda olacağını düşünüyoruz. Bugün gördükten sonra da genel kararımızı vereceğiz.” diye konuştu.

Barış Alper Yılmaz: "Bu jenerasyon çok yetenekli"

Hırvatistan maçında zafer golünü atan Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Montella ile birlikte dün basın toplantısına katıldı. Yıldız futbolcu, “Çok zor bir maçı kazandık ve lideriz. Yine kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Hocam bana nerede görev verirse, orada faydalı olmak istiyorum. Letonya, Ermenistan’ı yendi ve moralliler. Ancak biz de lideriz ve bunu sürdürüp, gruptan lider çıkmak amacındayız. Bu jenerasyon çok yetenekli. Milletimiz bize güvensin. Biz kendi oyunumuzu oynarsak, yenemeyeceğimiz takım yok” dedi.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu puan durumu (Türkiye grubunda kaçıcı sırada)

  • 1- Türkiye / 13 puan (6 maç)
  • 2- Hırvatistan / 10 puan (5 maç) 
  • 3- Ermenistan / 7 puan (6 maç)
  • 4- Galler / 7 puan (5 maç)
  • 5- Letonya / 3 puan (6 maç)

EURO 2024 Elemeleri gruptan kaç takım çıkıyor?

EURO 2024'e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 19-21 Kasım 2023'te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılma hakkını elde edecek.

Hırvatistan galibiyetiyle birlikte EURO 2024 kapısını aralayan AyYıldızlılar, Letonya eğer Letonya’yı devirmeyi başarırsa, doğrudan 2024’e katılmayı garantileyecek. Letonya’ya kaybetsek dahi son maçta Galler ile en kötü berabere kalırsak yine gruptan çıkacağız. Bu arada önceki gün Letonya’ya kaybeden Ermenistan da artık rakibimiz değil çünkü iki maçımızı kaybetsek dahi grubumuzu onların üstünde tamamlayacağız.

İşte Türkiye EURO 2024 Elemeleri D Grubu fikstürü

  • 25.03.2023 / Ermenistan 1-2 Türkiye
  • 28.03.2023 / Türkiye 0-2 Hırvatistan
  • 16.06.2023 / Letonya 2-3 Türkiye
  • 19.06.2023 / Türkiye 2-0 Galler
  • 08.09.2023 / Türkiye 1-1 Ermenistan
  • 12.10.2023 / Hırvatistan 0-1 Türkiye
  • 15.10.2023 / Saat 21.45 / Türkiye-Letonya
  • 21.11.2023 / Saat 22.45 / Galler-Türkiye

Türkiye ile Letonya maçı ilk kez 1924'te oynandı

Türkiye ile Letonya arasındaki ilk maç, 22 Haziran 1924'te Riga'da yapıldı. Özel maçı Türkiye 3-1 kazandı ve ay-yıldızlı ekibin gollerinin üçünü de Zeki Rıza Sporel attı.

2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj maçlarında Letonya, 15 Kasım 2003 tarihinde Riga'da yapılan karşılaşmayı 1-0 kazandı. 19 Kasım 2003'te BJK İnönü Stadı'nda yapılan rövanş maçında 2-0 öne geçen Türkiye, üstünlüğünü koruyamadı ve kalesinde gördüğü 2 golle müsabaka 2-2 bitti. Eşleşmede kesin favori gösterilen Türkiye, final biletini sürpriz biçimde Letonya'ya kaptırdı.

Türkiye ile Letonya 28 Mayıs 2013'te Almanya'nın Duisburg kentinde özel maçta karşılaştı. 3-3 biten maçta Türkiye'nin gollerini Olcay Şahan, Selçuk İnan ve Veysel Sarı kaydetti.

Burak Yılmaz, 5 maçlık beraberlik serisine son verdi

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 13 Ekim 2014'te Riga'da yapılan maç 1-1 sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekibin golü Bilal Kısa'dan geldi. 3 Eylül 2015'te Konya'da oynanan grubun diğer maçı da 1-1 sona erdi.

Milli takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 30 Mart 2021'de Letonya'yı İstanbul'da konuk ettiği maçta iki kez, iki farklı öne geçmesine rağmen sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı.

Türkiye, 11 Ekim 2021'de Riga'da oynanan grubun diğer karşılaşmasını ise uzatma dakikalarında bulduğu golle kazandı. 1-0 geriye düşen ay-yıldızlı ekip, 76. dakikada Serdar Dursun'la beraberliği yakaladı. Milli takım 90+9. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan attığı golle galibiyete uzandı ve rakibi karşısındaki 5 maçlık beraberlik serisine son verdi.

Milliler, son iki maçta Letonya'yı devirdi

A Milli Futbol Takımı Letonya ile oynadığı son iki maçı kazandı. Ay-yıldızlı ekip Letonya'yı bir önceki maçında olduğu gibi yine uzatmalarda bulduğu golle mağlup etti.

Abdülkerim Bardakcı ve Cengiz Ünder'in golleriyle 90 dakikayı 2-1 önde kapatan milli takım, 94'te kalesinde golü gördü ve skor 2-2'ye geldi. Türkiye, bu golden yalnızca 1 dakika sonra İrfan Can Kahveci ile golü bularak sahadan galibiyetle ayrıldı.

A Millî Takım aday kadrosu

A Millî Takım aday kadrosunda şu isimler bulunuyor:

  • Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Doğan Alemdar (Troyes), Ertaç Özbir (Yukatel Adana Demirspor), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
  • Defans: Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakçı (Galatasaray), Cenk Özkaçar (Valencia), Kaan Ayhan (Galatasaray), Merih Demiral (Al-Ahli), Rayyan Baniya (Trabzonspor), Samet Akaydın (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Trabzonspor), Rıdvan Yılmaz (Rangers)
  • Orta saha: Berkan Kutlu (Genoa), Emre Akbaba (Yukatel Adana Demirspor), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)
  • Forvet: Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Yunus Akgün (Leicester City), Yusuf Sarı (Yukatel Adana Demirspor), Bertuğ Yıldırım (Rennais), Cenk Tosun (Beşiktaş), Kenan Yıldız (Juventus), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray).
Senin için hazırladığımız haberler