3. Dünya Göçebe Oyunları'nda Türkiye'yi 30 kişi temsil edecek

04.09.2018 - 17:27 | Son Güncellenme: 04.09.2018 - 17:27

Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Sami Genel, Kırgızistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 3. Dünya Göçebe Oyunları'nda Türkiye'nin 30 kişiyle temsil edildiğini söyledi. Türkiye’yi, 30 kişi temsil edecek.

“Toplam 30 kişi temsil ediyor”

Sami Genel yaptığı açıklamada, Türk spor heyeti olarak, 3. Dünya Göçebe Oyunları'nda yer aldıklarını aktararak, "Oyunlarda Türkiye'yi, atlı okçular, yaya okçular, güreşçiler, doğanla avcılar ve idareciler ile birlikte toplam 30 kişi temsil ediyor." dedi.

Tanrı Dağları'nın eteklerindeki ata yurdu Kırgızistan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel, "Dünyanın belki en büyük organizasyonlardan birine katılmaktan çok mutluyuz. Muthiş bir kalabalık var. Hislerimi anlatamam." ifadelerini kullandı.

Açılışı Sooronbay Ceenbekov yapmıştı

Kırgızistan'ın oyunlara çok güzel ev sahipliği yaptığının altını çizen Genel, 2020 yılında 4. Dünya Göçebe Oyunları'nın Türkiye’de yapılacağının ilan edilmesiyle daha da mutlu olduklarını vurguladı.

Çolpon-Ata şehrinden 40 kilometre uzaklıktaki Kırçın yaylasında 500'den fazla geleneksel çadırın kurulduğu Etno Şehir'de spor heyeti, Türk bayrağını taşıdı.

3.Dünya Göçebe Oyunları'nın bir ayağı olan Etno Şehir'in açılışını dün Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler