3 dünya rekor sahibi Fatma Uruk: "Federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kalmaktayım"

Eren Tuncay
04.10.2021 - 11:00 | Son Güncellenme: 04.10.2021 - 11:03

Milli serbest dalışçı Fatma Uruk, Milli takım kampında, psikolojik şiddet ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını açıkladı.

3 dünya rekor sahibi Fatma Uruk:  "Federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kalmaktayım"

AJANSSPOR - HABER

Milli serbest dalışçı ve 3 dünya rekor sahibi Fatma Uruk, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşım ile Milli takım kampında, psikolojik şiddet ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını açıkladı.

"Ayrılmama izin verilmiyor"

Uruk açıklamalarında, "Milli takım kampımda, psikolojik şiddet ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kalmaktayım. Bu olayları daha önce yaşadığım için kampa gelmeme talebimi daha önce kendilerine iletmiştim fakat kabul edilmedi. Şimdi de buradan ayrılmama izin verilmiyor.

"Bu tweet'i utanarak atıyorum"

Yaşadığım cendere bu tweet'le kayda geçsin. Üzüntüden ne yazacağımı bile bilmiyorum. Fiziken de psikolojik olarak da çökmüş durumdayım. Hakkımı kanıtlayabildiğim ölçüde arayacağım. Bana Meksika'da kalmaktan korkmadın mı nasıl dayandın diye soruyordunuz, doğru cevabı şimdi vereyim. O koşullar bile burada yaşadıklarımdan iyiydi ve devam etmek için başka şansım yoktu. Ve ben yine yoluma devam edeceğim hiç merak etmeyin. Evet bu tweet'i utanarak atıyorum ama atıyorum.

"Ben bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım"

Tweet'imden sonra saat 22:21'de herhangi bir toplantı olmamasına rağmen odama otel görevlisi yollanıp TSSF Başkanı tarafından görüşülmek için çağrıldığım söylendi. Uyumak üzere olduğumu ilettim. Odamın üst katındaki balkonunda duyduğum görüşmeleri birebir aktarıyorum: Başkan, diğer sporculardan bazıları ile birlikte hakkımda konuşuyor. Ellerinde olan aleyhimde kullanacakları materyaller toplanıyor. 'Önünde bira olan bir fotoğrafı var basına ve kulübüne gönderin' deyip, federasyon başkanı sporcularla birlikte kahkaha attı. Kahretsin. Ben bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım ve artık susmayacağım" ifadelerini kullandı.

Uruk, 20 Kasım'da Meksika'da yeralan Yucatan Yarımadası'nda 3 günde 3 dünya rekoruna da imza atmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler