'3. olacak takım psikolojik travma yaşar'

29.04.2021 - 01:27 | Son Güncellenme: 29.04.2021 - 02:09

TFF 1. Lig'in 32. haftasında Adana Demir, Giresunspor ve Samsunspor puanları eşitledi, heyecan tavan yaptı. Şampiyonluk yarışına dair tüm değerlendirmeler, Ajansspor - Kritilig'de!

'3. olacak takım psikolojik travma yaşar'

TFF 1. Lig’de 32. haftanın maçları tamamlanırken, Adana Demirspor, Giresunspor ve Samsunspor’un puanları eşitlendi. Geride kalan haftada Adana Demir Tuzlaspor’u, Samsunspor Boluspor’u geçti. Giresunspor ise Altınordu deplasmanından 1 puanla döndü. 3 takım 64 puanda buluşurken, averaj farklı ile Adana Demir 1. sırada, Giresunspor 2. sırada ve Samsunspor 3. sırada yer aldı. 

 

Lig’de bitime son 2 hafta kala, spor yorumcusu Cevdet Ünüvar, 32. haftanın ardından oluşan puan durumu ile kalan haftalardaki zirve mücadelesini Ajansspor editörü Deniz Şen'e değerlendirdi.

 

'İpler Adana Demirspor ve Giresunspor'un elinde'

Adana Demirspor, Giresunspor ve Samsunspor'un puanları artık eşit. Kalan 2 haftada bu üçlüden hangisinin şansı daha yüksek? 

 

Ligin zorlu mücadelesinde artık son 180 dakika, son 2 etap. Her üç takımın da puanları eşit ama avantaj sıralamasında en önde Adana Demir var. Samsunspor puanları eşitlemiş olsa bile ikili ve üçlü averajlarda rakiplerinin gerisinde kaldığı için şansı en zayıf gözüken takım. Bundan sonra ipler Adana Demirspor ve Giresunspor'un elinde. Samsunspor bu iki takımın kaybetmesini bekleyecek.

 

 

'Artık iyi oyun değil, tabelaya bakılıyor'

Adana Demirspor'a Samet Aybaba; Samet Aybaba'ya da Adana Demirspor yaradı. Ligde 10 maçtır kaybetmiyorlar. Tuzla maçı ise üst üste 5. galibiyet oldu. Bu sene adeta yoktan var oldular... 

 

Adana Demir uzun süredir Samet Aybaba ile kaybetmemeyi ve kazanmayı alışkanlık haline getirdi. Giresunspor’un 14 puan, Samsunspor 10 puan gerisinden gelip puanı eşitlediler. Bu Samet Hoca ve Adana Demir açısından önemli bir performans. Tuzlaspor maçında zorlanmadılar. Pek iyi bir oyun yoktu ancak yaptıları hücumları golle bitirdiler. Bu saatten sonra ligde iyi oynadınız ya da kötü oynadınız değil, tabelaya yansıyan iyi ya da kötü sonuç olarak değerlendirme yapılıyor.  Adana Demir’in aldığı deplasman galibiyeti Süper Lig’e giden en önemli biletti.

 

'Kaybın telafisi mümkün olmayacak'

Giresunspor Altınordu deplasmanından 1 puanla döndü. Ondan önceki hafta da en kritik maçlarından birinde, Adana Demir'e kaybettiler. Ligin uzun bir bölümünü çok iyi götürdüler ancak sınırlı bir kadroları var. Bu kadro zafiyetinin dezavantajı takımı etkilemeye mi başladı?

 

Giresunspor maalesef iki hafta üst üste deplasmanda puan kaybetti. Kadroları kısıtlı ve transfer yasakları vardı. Bu kısıtlı kadro ile buraya çok iyi geldiler. Son iki haftada artık Süper Lig’i istediğini oynadığı oyun ve sonuçlarla göstermek zorunda. Bundan sonra beraberlik bile takımları Süper Lig’in uzağına taşıyabilir. Kaybın telafisi mümkün olmayacak. Ancak Süper Lig için ilk iki sıraya Adana Demir ve Giresunspor’un çok daha yakın olduğunu söyleyebilirim. 

 

'3. olacak takımı travmadan dolayı zor bir play - off bekliyor'

Play - off hattında da büyük bir çekişme yaşanıyor. Altınordu Giresunspor ile berabere kaldı ama 6. sıradaki yerini korudu. Altay'da ise Osman Özküylü ile yollar ayrıldı, Mustafa Denizli ile anlaşıldı. Play - off hattı son 2 haftada nasıl şekillenir?

 

3. olacak takımı psikolojik travmadan dolayı zor bir play - off bekliyor. Altay ve Altınordu gibi takımlar lig yarışı içerisinde havasını bilerek kaybettiler çünkü play - off’a takımı zihnen hazır götürmek istiyorlar. Mental olarak düşen performansları var ve saha sonuçlarıyla da ilginç bir durum söz konusu oldu. Ben Altınordu'nun 6. sırada kalacağını, Keçiörengücü’nün şansının kalmadığını düşünüyorum.

 

Samsunspor cephesinden yapılan açıklamalar

Samsun tarafından bu hafta pek çok açıklama geldi. Başkanı Yüksel Yıldırım, rakiplere teşvik pirimi gönderildiğini iddia eden açıklamalar yaptı. Bunun üstüne diğer takımlardan da farklı açıklamalar geldi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ise "Allah'ın adaleti şaşmıyor. Herkes yaptığı iyi ve kötü şeylerin mükafatını görecek. Birinin hakkına girmenin bedelini de ödeyecek. Ülke futbolunda gerçekten enteresan şeyler oluyor'' dedi...

 

Samsunspor Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım ve Ertuğrul Sağlam’ın açıklamaları, başarıya gölge düşürecek açıklamalar. Bunları doğru bulmuyorum. Samsunspor öndeyken ve Adana Demir maçı öncesi fark 5 puanken kimse Samsunspor’un başarısına halel getirecek bir açıklama yapmamıştı. Burada Adana Demir’in başarısını saha içi başarısı olarak görüyorum. Onun haricindeki yapılan spekülasyonlar ligin sonunda her zaman maalesef avantajını yitiren takımların yaptığı asılsız ithamlar. 

 

Samsunspor Başkanı'ndan şok sözler: "Rakiplerimize teşvik primi gönderiliyor”
 

TFF 1. Lig’de 33. hafta programı:

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, tamamı 1 Mayıs Cumartesi günü oynanacak karşılaşmaların programı şöyle:

 

  • 13.30 Eskişehirspor - Bursaspor 
  • 16.00 Yılport Samsunspor - Ankaraspor 
  • 16.00 Ankara Keçiörengücü - Menemenspor
  • 16.00 GZT Giresunspor - Akhisarspor 
  • 16.00 Altınordu - Tuzlaspor
  • 16.00 Bereket Sigorta Ümraniyespor - Altay
  • 16.00 Royal Hastanesi Bandırmaspor - Adanaspor 
  • 16.00 İstanbulspor - Beypiliç Boluspor 
  • 16.00 Adana Demirspor - Aydeniz Et Balıkesirspor 

 

Senin için hazırladığımız haberler