3 yıl, 3 galibiyet! Avrupa Fatihi'nden geriye kalan...

02.10.2020 - 16:29 | Son Güncellenme: 02.10.2020 - 16:32

Avrupa Fatihi Galatasaray, Avrupa arenasındaki alışıldık performansına efsanesi Fatih Terim’le de dönemedi. Peki Galatasaray, son 3 sezonda Avrupa kupalarında kaç maç kazandı? İşte detaylar...

3 yıl, 3 galibiyet! Avrupa Fatihi'nden geriye kalan...

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray, Juventus yenip Şampiyonlar Ligi gruplarından çıktığı 2013-2014 sezonundan bu yana Avrupa’da beklentileri karşılayamadı. Birçok hayal kırıklığı yaşanırken 2017 Aralık’ta 4’üncü defa sarı-kırmızılıların başına geçen Fatih Terim’in yönetiminde de Avrupa arenasında başarı sağlanamadı.

Son 3 sezonda 17 Avrupa maçına Galatasaray sadece 3 galibiyet alabildi. Bu galibiyetler de Lokomotif Moskova, Hajduk Split ve Neftçi Bakü’ye karşı alındı. Cimbom dişli rakipler karşısında üstünlük kuramadı. 17 maçta 3 galibiyet yaşayan Cimbom 10 mağlubiyet alırken, 4 de beraberlik gördü.

Terim memnun edilmedi

Galatasaray tarihinde kulübe en büyük başarıları yaşatan teknik direktör Fatih Terim, 4’üncü döneminde Avrupa arenasında hayal kırıklığı yaşarken tecrübeli teknik adam 2018’deki serüvene as santrforu olmadan çıkmak zorunda kaldı.

Dönemin gol kralı Bafetimbi Gomis’i satan yönetim yerini dolduramadı. Geçen yıl da transfer edilen dünya starı Falcao, sakatlıkları sebebiyle Avrupa’da Cimbom’a yardımcı olamadı. Bu sezon da Avrupa’ya erken veda eden Galatasaray’da defansif orta saha transferi hâlâ gerçekleşmedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler