32 Türk hayatını kaybetti!

25.03.2020 - 19:40 | Son Güncellenme: 25.03.2020 - 19:57

Avrupa'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşların sayısı 26'ya yükseldi.

32 Türk hayatını kaybetti!

Çin'in Wuhan kentinde çıkan daha sonra tüm dünyaya yayılan koronavirüs can almaya devam ediyor. Avrupa ülkelerinde, artan vakalar sonucu 32 Türk, hayatını kaybetti.

Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa gibi birçok Avrupa ülkesinde Türk vatandaşların virüs nedeniyle hayatlarını kaybettiği görüldü.

Avusturya'nın Linz kentinde, böbrek ve şeker hastası olduğu bilinen Y.A geçtiğimiz pazar günü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

En fazla can kaybı Fransa'da

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Fransa'da 5-24 Mart günleri arasında koronavirüs nedeniyle, 60 yaş üstünde 12 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.

Covid-19’dan 64 yaşındaki bir Türk vatandaşının hayatını kaybetmesiyle Fransa’da yaşamını yitiren toplam Türk sayısı 12 oldu.

Almanya'da 3 kişi hayatını kaybetti

Almanya'da hayatını kaybeden Türk sayısı ise 3. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan 81 yaşındaki F.A, 80 yaşındaki R.Y. ve 81 yaşındaki M.P. koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Hollanda'da 6 Türk vatandaşı kaybedildi

Virüsün Hollanda’da görüldüğü 27 Şubat’tan bu yana 6 Türk öldü.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 66 yaşındaki N.Y, 82 yaşındaki S.A. ve 71 yaşındaki Ş.Ş.Ş’nin virüs nedeniyle hayatlarını kaybettiğini ve definlerin bu ülkede yapılacağını söyledi.

Belçika'da 5 Türk yaşamını yitirdi

Belçika’da Türk kökenli 5 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

İngiltere'de 1 Türk vefat etti

Londra’da yaşayan H.E, koronavirüs nedeniyle geçen hafta hayatını kaybetti. 55 yaşındaki H.E’nin astım hastası olduğu belirtildi.

ABD'de 1 Türk hayatını kaybetti

ABD'nin Pensilvanya eyaletinin Allentown kentinde yaşayan 3 çocuk annesi Berrin Güçlen'in yaklaşık 2 hafta önce pozitif çıkan test sonuçlarından sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Senin için hazırladığımız haberler