4. Geleneksel Hitit Koşusu sona erdi!

13.05.2018 - 15:28 | Son Güncellenme: 13.05.2018 - 15:28

Çorum Belediyesince düzenlenen 4. Geleneksel Hitit Koşusu, yaklaşık bin 600 kişinin katılımıyla yapıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, belediye binası önündeki başlangıç noktasında yaptığı konuşmada, Geleneksel Hitit Koşusu'nun her yıl biraz daha geliştiğini, bu yıl Avrupa Atletizm Birliği tarafından 3 yıldızlı yol koşuları arasına dahil edildiğini söyledi.

Gelecek yıl 5 yıldızlı yol kategorisine girmeyi hedeflediklerini ifade eden Gül, şunları dile getirdi:

"İnşallah gelecek yıl 5. Geleneksel Hitit Koşusu'nu 5 yıldızlı yol koşuları arasına dahil edeceğiz. Bu yılki koşumuza, ülkemizi yurt dışında temsil eden milli atletlerimiz ve spor kulüplerimiz de katıldı. Ayrıca yurt dışından birçok sporcu da ilimize geldi. Barışın ve kardeşliğin şehri olan ilimizde gelecek yıl çok daha geniş katılımlı ve çok daha iyi imkanlarla Hitit Koşusu organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz."

Gül'ün konuşmasının ardından startı verilen koşularda, sporcular 3 kilometre ve 10 kilometreden oluşan parkurları en kısa sürede tamamlamak için mücadele etti. Yarışmayı tamamladıktan sonra rahatsızlanan bazı sporcu ve vatandaşlara sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Organizasyonda ayrıca engelli sporcular için de temsili olarak yarış düzenlendi. Engellilerle beraber Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, Belediye Başkanı Gül ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de koştu. 

Genel klasmanda dereceye girenler

Genel klasmanda erkekler 10 kilometre koşusunda Alper Demir birinci, Muzaffer Bayram ikinci, Etiyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa da üçüncü oldu.

Kadınlarda ise birinciliği Kenyalı atlet Daisy Jepto Kimeli, ikinciliği Elif Dağdelen, üçüncülüğü de Sebahat Akpınar elde etti.

Yarışların tamamlanmasının ardından Hürriyet Meydanı'nda ödül töreni düzenlendi. Yarışta genel klasman kategorisinde birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin lira, halk kategorisinde ise birinciye 500, ikinciye 400, üçüncüye 300 lira para ödülü ve madalya verildi. Ayrıca çeşitli yaş kategorilerinde dereceye girenlere de ödül ve madalya takdim edildi.

Törene, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Yasin Taş da katıldı.

"New York Maratonu'nun en yaşlı atleti unvanını alacağım"

Organizasyonun en yaşlı katılımcısı olan 92 yaşındaki Safter Kartoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, New York Maratonu'nda ikinci kez yer alarak, maratonun en yaşlı katılımcısı unvanını elde etmek istediğini söyledi.

Gelecek yıl maratona katılarak hedefine ulaşabileceğini belirten Kartoğlu, "2004 yılında New York Maratonu'na katılmıştım. 94 yaşıma geldiğimde New York Maratonu'nu ikinci kez koşacağım ve bitirdiğimde bu maratonu koşan en yaşlı atlet unvanını almış olacağım. Daha önceki bazı yarışlarda derece aldım ancak kendimle de başkalarıyla da yarışmadan koşuyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler