Fenerbahçe - Galatasaray: 2-0 (Maç Sonucu - Özet)

10.04.2022 - 21:28 | Son Güncellenme: 10.04.2022 - 23:02

Süper Lig 32. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Karşılaşma Fenerbahçe 2-0 Galatasaray üstünlüğü ile tamamlandı. İşte beIN maç özeti ve detayları...

Fenerbahçe - Galatasaray: 2-0 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 32. haftasında derbi heyecanı yaşandı! Fenerbahçe, kendi sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Fenerbahçe, 4 yıl sonra kendi sahasında Galatasaray'ı 2-0 yenmeyi başardı. İşte maça dair tüm detaylar...

Perdeyi Zajc açtı

26. dakikada Fenerbahçe sağ kanattan etkili geldi. Mert Hakan’ın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Osayi-Samuel penaltı noktası üzerindeki Zajc’ı gördü. Bu futbolcunun plasesinde top filelere gitti. 27 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusu Galatasaray'a karşı bulduğu bu gol ile 8 gole ulaştı ve kariyerinde en çok gol attığı sezonu yakaladı. Zajc daha önce 2017/18 sezonunda Empoli forması ile 8 gol atmıştı. Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Miha Zajc bu sezon Spor Toto Süper Lig'deki 8'nci golünü kaydetti. Tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertli takımda bu performansıyla penaltılar harici en fazla gol atan isim oldu.

Kerem, Altay'ı geçemedi

Babel’in pasında topla buluşan Berkan, savunmanın arkasına sarkan Kerem’i gördü. Bu futbolcunun ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Altay gole izin vermedi.

Serdar Dursun'dan 5 yıl sonra kafa golü

Fenerbahçe'de sol kanatta topla buluşan Serdar Dursun, Babel ile Taylan'ın baskısından kurtularak topu orta alana gönderdi. Ortadan İrfan Can'a gelen topu  ceza alanı dışna geldikten sonra içeriye ortalaya İrfan, topu Mert Hakan'a yolladı. MErt Hakan'dan seken top ise Serdar Dursun'un önüne düştü. Yatarak kafa vuran Serdar, topu ağlara göndererek durumu 2-0'a getirdi. Serdar Dursun, Josef de Souza'dan 5 yıl sonra Sarı-Kırmızılılara kafa golü atan isim oldu. Serdar, attığı gol sayısını ise 10'a çıkarmayı başardı.

İrfan Can, cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı faul sonrası sarı kart ile cezalandırıldı. İrfan Can, 16 Nisan Cumartesi günü oynanacak olan Göztepe maçında cezalı duruma düştü.

Mert Hakan’a tribünlerden destek

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin Galatasaray ile oynadığı derbi mücadelesinde Mert Hakan Yandaş’a tribünler sevgi gösterisinde bulundu. Müsabakanın 84. dakikasında yerini Arda Güler’e bırakan Yandaş’ı saha kenarına gelirken tribünler alkışlarken, Mert Hakan da tribünlere el sallayarak oyun alanını terk etti.

Galatasaray bu sezon 1 derbi kazandı

Galatasaray bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı 4 karşılaşmada 1 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.
Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-0’lık skorla mağlup ayrıldı. Aslan bu maçla birlikte bu sezonki Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerini tamamladı. Cimbom iki ezeli rakibi ile oynadığı 4 müsabakada 1 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.
Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı 2 karşılaşmada rakibine evinde 2-1, Kadıköy’de de 2-0’lık skorlarla yenildi. Beşiktaş’a deplasmanda 2-1 kaybeden sarı-kırmızılılar, sahasında ise siyah-beyazlıları 2-1 mağlup etti.

Serdar Dursun’dan 10. gol

Fenerbahçe’nin forveti Serdar Dursun, Galatasaray karşısında attığı golle toplamda 10 gole ulaştı.
Fenerbahçe’nin 30 yaşındaki forveti Serdar Dursun, Süper Lig’deki gol sayısını 10’a yükseltti. Galatasaray müsabakanın 68. dakikasında İrfan Can’ın ortasında arka direğe aşırtılan topa yaptığı vuruşla takımının ikinci golünü kaydeden Dursun, ligde 10. golünün sevincini taraftarlarla birlikte yaşadı.

Fenerbahçe, tarihe hayır dedi

Fenerbahçe, kendi sahasında hiçbir takıma 3 maç üst üstte yenilmedi. Son 2 karşılaşmada Galatasaray'a kaybeden Sarı-Lacivertliler, kendi evinde 3 maçı kazanarak tarih yazılmasına hayır dedi ve rekoruna devam etti. Fenerbahçe, 2016/17 sezonundan bu yana ilk kez aynı sezondaki iki Galatasaray maçını da kazandı.

Galatasaray bu sezon deplasmandaki 8. yenilgisini aldı

Galatasaray, Fenerbahçe yenilgisi ile bu sezon Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda üst üste 3. toplamda da 8. mağlubiyetini aldı. Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Galatasaray Kadıköy’de karşılaştığı Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldu. Bu maçla birlikte sarı-kırmızılılar, ligde deplasmandaki 16. müsabakasına çıktı. Aslan bu sonuçla dış sahadaki 8. yenilgisini aldı. Cimbom, deplasmanda son olarak Göztepe’yi yenip daha sonra oynadığı Konyaspor, Gaziantep FK ve Fenerbahçe maçlarından da mağlup ayrıldı.
Galatasaray, ligde 2021-2022 sezonunda dış sahada sadece 3 galibiyet elde etti. Sarı-kırmızılılar bu süreçte Giresunspor, Çaykur Rizespor ve Göztepe’yi yendi.

Fenerbahçe, 4 maç sonra evinde Galatasaray’ı yendi

Fenerbahçe, Kadıköy’de Galatasaray’a karşı 4 maç sonra kazandı. Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe, derbi mücadelesinde Galatasaray’ı 2-0 yenerek 4 maçın ardından Kadıköy’de ezeli rakibi karşısında galibiyet aldı. Son olarak sarı-kırmızılıları 20 Kasım 2016 tarihinde 2-0 yenen Fenerbahçe, 2018’de 0-0 ve 2019’da 1-1 berabere kalmış, 2020’de 3-1 ve 2021’de de rakibine 1-0 kaybetmişti. Sarı-lacivertli ekip, ligin ilk yarısında Galatasaray’ın sahasında oynanan müsabakadan ise 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı.

Maçtan dakikalar 


26. dakikada Fenerbahçe sağ kanattan etkili geldi. Mert Hakan’ın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Osayi-Samuel penaltı noktası üzerindeki Zajc’ı gördü. Bu futbolcunun plasesinde top filelere gitti. 1-0

35. dakikada Fenerbahçe çok hızlı çıktı. Osayi-Samuel kendi yarı sahasından aldığı topla Galatasaray ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun Nelsson’u çalımlayıp sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

42. dakikada Babel’in pasında topla buluşan Berkan, savunmanın arkasına sarkan Kerem’i gördü. Bu futbolcunun ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Altay gole izin vermedi.

68. dakikada sağ kanatta topla buluşan İrfan Can ceza sahası önüne gelerek içeriye ortaladı. Penaltı noktası üzerindeki Mert Hakan’ın kafayla arkaya aşırttığı topta Serdar Dursun çaprazdan kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

85. dakikada soldan kazanılan korner atışında Ferdi ortaladı. Savunmanın dokunamadığı top arka direkteki Halil’de kaldı. Bu futbolcunun düzeltip vuruşunda top filelere gitti ancak Hakem Atilla Karaoğlan, Halil’in topu elle kontrol ettiğine hükmetti.

Senin için hazırladığımız haberler