Aykut Kocaman'dan ilginç benzetme: Oksimoron bir duygu!

12.09.2021 - 23:24 | Son Güncellenme: 12.09.2021 - 23:35

Süper Lig'de Göztepe'ye de yenilerek 4 maç sonunda 0 puanda kalan Başakşehir'in teknik direktörü Aykut Kocaman karşılaşma sonunda ilginç ifadeler kullandı.

Aykut Kocaman'dan ilginç benzetme: Oksimoron bir duygu!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in ilk 4 haftasında puan alamadıklarını hatırlatan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “4 maçta sıfır puanda kalmak oksimoron bir duygu. Bunu tarif etmek mümkün değil” diye konuştu.

'Hedefimiz olumsuz gidişatı değiştirmekti'

Göztepe’ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından konuşan Kocaman, “Hedefimiz galibiyetti. Bunu beceremiyorsak da puanla dönmekti. Olumsuz gidişatı tersine çevirmek temel amacımızdı. Göztepe’de antrenör değişimiyle beraber enerji değişimi olacaktı. Oyuna başlarken en büyük sıkıntı buydu bizim için. Maçın bütününde rakibimiz düşündüğümüze yakın bir enerji ortaya koydu. Göztepe’yi galibiyetten dolayı ve ikinci yarıdaki performansından dolayı kutlarken onlara yardım eden hakemi de özellikle söylemem lazım” dedi.

Kocaman'dan Numanoğlu'na sert eleştiri

Tugay Kaan Numanoğlu'na eleştirilerini “Sahada berbat bir hakem vardı” diyerek sürdüren Başakşehir Teknik Direktörü, “Tecrübeli hakemlerin yaptığı bir davranış şekli vardır. Oyunun gidişatını faullerle etkilerler. Berbat bir hakemlik yaptı. Maçın son 5 dakikasında uydurma fauller vermeye başladı. Kimse dokunmadan fauller verdi. Utanç verici bir durum” şeklinde konuştu.

İrfan Can Eğribayat'a övgü

Aykut Kocaman sözlerini, “Maçın başlarında mükemmele yakın bir oyun ortaya koyduk, ilk yarı öne de geçmeyi başardık. İrfan 3 tane gol pozisyonunu engelledi. 4 maçta sıfır puanda kalmak oksimoron bir duygu. Bunu tarif etmek mümkün değil” ifadeleriye sonlandırdı.

Oksimoron ne demek?

Oksimoron, birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavramın bir arada kullanılması ve bu şekilde oluşturulmuş ifade. Bazen anlamı kuvvetlendirmek için veya edebi sanat yapmak amacıyla kullanılır; bazen de halihazırda kullanılan bir kavramı eleştirmek veya alaya almak için kullanılır. Oksimoronlara sıklıkla sıfat tamlamalarında rastlanır. Bununla birlikte -paradokslar gibi- oksimoron barındıran cümleler de mevcuttur.

Senin için hazırladığımız haberler