5. Uluslararası Filistin Maratonu tamamlandı!

31.03.2017 - 14:55 | Son Güncellenme: 31.03.2017 - 14:55

5. Uluslararası Filistin Maratonu, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde 47 ülkeden yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla düzenlendi.

Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Cibril er-Recub'un işareti ile El-Mehd Kilisesi'nden başlayan maratona, Filistinli çok sayıda yetkili ve bakan ile çeşitli ülkelerden sporcular katıldı. 

Ayda Mülteci Kampı ve Ayrım Duvarı geçilerek yeniden kilisenin önüne dönülen maratonda birinci gelen isim Güney Afrikalı Marvin Stein Camp oldu.

42,195 kilometreyi 2 saat 51 dakikada tamamlayan Camp, maraton sonunda yaptığı açıklamada, "Koşu sırasında Filistin halkının Ayrım Duvarı ve askeri kontrol noktaları nedeniyle yaşadığı sıkıntıları gördüm. Umarım gelecek sene maratona Filistin halkının arzu ve beklentileri gerçekleşmiş olarak katılırım." ifadelerini kullandı.

Maratonun medya sözcüsü Ahmed el-Ali de AA muhabirine yaptığı açıklamada, maratona İngiltere, ABD, Danimarka, Kanada, Fransa, Brezilya, Güney Afrika, Hollanda, İtalya, Yunanistan ve diğer birçok ülkeden yaklaşık 6 bin kişinin katıldığını belirtti. 

Ali, yarışmayı düzenleme amaçlarının Filistin halkının, "sürgün edilme, mülteci kamplarına sığınma ve İsrail'in inşa ettiği Ayrım Duvarı" gibi sıkıntılarına dikkati çekmek olduğunu vurgulayarak, maratona katılan yabancıların Filistin halkının sıkıntılarını duyurma konusunda birer elçi olmasını temenni ettiklerini  dile getirdi. 

 

Senin için hazırladığımız haberler