50. Balkan Yelken Şampiyonası başladı

06.09.2017 - 16:09 | Son Güncellenme: 06.09.2017 - 16:09

Tekirdağ'da düzenlenen 50. Balkan Yelken Şampiyonası'nda yarışlar başladı.

Türkiye Yelken Federasyonu, Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, optimist, laser 4.7, laser radial, laser standart ve 420 kategorilerinde yarışlar yapılacak.

Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü tesislerindeki organizasyonda, Türkiye'nin yanı sıra 7 ülkeden yaklaşık 200 sporcu kendi sınıflarında gün boyunca 3 yarışta mücadele edecek. Türkiye, 9 Eylül Cumartesi günü sona erecek şampiyonaya 78 sporcuyla katılıyor.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışlar için rüzgar ve denizin çok uygun olduğunu söyledi.

Tekirdağ'ın 4 yıldır uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaptığını belirten Akdurak, "Belediyemizin en ince detayına kadar yaptığı çalışmalar sonucu bu güzel organizasyon gerçekleşti. Katılımcı ülkeler çok memnun. Diğer ülke federasyon başkanları da ağırlanma kalitesinden çok memnun." dedi.

Akdurak, sporcuların da ev sahipliğinden dolayı çok memnun olduklarını ve Tekirdağ'ın böyle büyük organizasyonları düzenlemeye devam edeceğini belirtti.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Ekrem Eşkinat da yarışlarda bütün milli sporculara başarılar dilediğini aktardı.

Tekirdağ'ın adının yelkenle tüm dünyada duyulmaya başlanacağını dile getiren Eşkinat, şunları kaydetti:

"Deniz güzel, rüzgar güzel, Tekidağlılar da güzel. Onlar da ev sahipliğini en iyi şekilde yapıyorlar. Bundan sonraki uluslararası etkinliklerde de federasyonumuz bize görev versin diye bekliyoruz. Bizler Süleymanpaşa Belediyesi olarak bu göreve hazırız. Deniz kenarında yaşıyoruz, denizin nimetlerinden bizim insanımızın daha fazla faydalanması lazım. Çocuklarımızın yelken, yüzme gibi deniz sporlarında etkin olması için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler