54. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali

02.06.2018 - 13:17 | Son Güncellenme: 02.06.2018 - 13:17

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 54.'sü düzenlenen Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında "Kiraz Festivali Yelken Yarışları" başladı.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü önünden Marmara Denizi'ne açılan yelkenciler, 3 ayrı kategoride birinci olmak için mücadele veriyor.

Denizin esintisine göre devam edecek yarışmaya optimist, laser ve radial kategorisinde toplam 38 sporcu katıldı.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Antrenörü Berk Uzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, havanın yelken için çok elverişli olduğunu ve sporcuların birinci olmak için kıyasıya mücadele edeceğini söyledi.

Uzel, böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Bugün ve yarın 3 ayrı sınıfta yarışlarımız gerçekleştirilecek. Faaliyet programımız kapsamında ilk yarışlarımızı şubat ve mart ayında yaptık, son yarışları da festival kapsamında tamamlıyoruz. Yarışlarda optimist, laser ve radial sınıfında 38 sporcu mücadele veriyor. Yarışlar 2 günde 6 yarış üzerinden gerçekleştirilecek. Sonunda başarılı olan sporcularımız ödüllerini alacaklar." dedi.

İki gün sürecek yarışlar yarın yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler