6. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları sona erdi

11.03.2018 - 22:17 | Son Güncellenme: 11.03.2018 - 22:17

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 6. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları ödül töreniyle sona erdi.

Türkiye Yelken Federasyonunun (TYF) faaliyet programında yer alan ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi'nin ev sahipliğinde İçmeler mevkisinde gerçekleştirilen yarışlar tamamlandı. 7-11 Mart'ta 21 ülkeden 425 sporcunun katımıyla büyükler ve küçükler olmak üzere 2 sınıfta 5 grup olarak yapılan yarışların sonunda ödül töreni düzenlendi.

Türkiye'den Can Ertürk'ün birinci olduğu optimist genel sıralamada ilk 10'da 8 Türk sporcu yer aldı. Ülke kupası yarışını Tayland'a kazandıran Jedtavee Yongyuennarn, Alp Namdar'ın ardından optimist genel sıralamada üçüncü oldu.

Optimist büyük kızlarda Türkiye'den Okyanus Arıkan birinciliği, Elmas Gül Koca üçüncülüğü, Yunanistan'dan Gabriela Groenewegen de ikinciliği elde etti.

Türkiye'den Oğuz Önal'ın birinci olduğu küçükler sınıfında Mert Doğan ikinciliğe, Tayland'dan Weka Bhanubandh üçüncülüğe ulaştı.

İlk üç dereceyi Türk sporcuların elde ettiği küçük kızlarda ise Asya Şakaklı, organizasyonu birinci tamamladı.

Yarışların genel sıralamasında birinci olan Can Ertürk'e ayrıca yarışların özel kupası, sağ kolundan ameliyat geçirdiği ve buna rağmen yarışlara katıldığı belirtilen Umman'dan Malik Al-Qartobi'ye de özel ödül verildi.

Ödül töreninde ayrıca yapılan çekilişle sporculara yelken sporunda kullanabilecekleri çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sporculara ödülleri TYF Başkan Vekili Ceyhun Üstüner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erbil Özkaya ve organizasyon yetkililerince verildi.

Ödül töreninde konuşan TYF Başkan Vekili Üstüner, bu organizasyonun spor özelliğinin dışında aynı zamanda bir kültür alışverişi olduğunu ifade ederek, sporcuları ve antrenörlerini tebrik etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise "Dünya çocukları evrensel nitelikte bu tür organizasyonlarla kardeşlik duygularını, dostluklarını pekiştiriyorlar. Evrensel ölçüde dünya barışına katkı sağlıyorlar." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler