6. Para Tekvando Dünya Şampiyonası başladı

17.09.2015 - 20:06 | Son Güncellenme: 17.09.2015 - 20:51

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası kapsamında açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan açılış seremonisi, ülkelerinin bayraklarını taşıyan sporcuların geçişi ile start aldı.

WTF Başkanı Chungwon Choue, burada yaptığı konuşmada, bütün sporcuların çok özel ve değerli olduğunu, şampiyonanın da kendileri için önem taşıdığını vurguladı.

Tekvando yapanlar için en güzel haberi 31 Ocak'ta aldıklarını belirten Choue, "2020 Tokyo Paralimpik programında para tekvandonun da yer alacağını öğrendik. Bu karar ile bütün para tekvando sporcularının hayalleri sonunda gerçek oldu. Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı olarak aldığım en güzel haberlerden biriydi. Yıllar boyunca bunun için çabaladık" dedi.

Bu harika sonucun bütün para sporcular için fırsat olduğuna değinen Choue, şöyle konuştu:
"Bu şampiyonayı birlikte kutlamalıyız, çünkü bu şampiyona, tarihi karardan sonraki ilk şampiyonadır. Dünya Tekvando Federasyonu Para Tekvando Komitesi'ne hizmetleri için teşekkür ederim. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüyle devam etmek istiyorum; 'Başarı, 'başaracağım' deyip en sonunda 'başardım' diyebilenlerindir'. Bundan 5 yıl sonra pek çoğunuz Tokyo arenasında ülke bayraklarınızı dalgalandıracaksınız. İçinizden bazıları olimpiyat madalyasını boynunda taşıyor olacak. Umarım bu konuşma size ilham verir."

Chuoe, konuşmasını şampiyonanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı. 

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise şampiyona boyunca tüm konuklara Türk konukseverliğinin en güzel örneğini göstermek için gayret sarf edeceklerini dile getirdi.

Şahin, "Ülkemizden ayrılırken sizlerin en güzel duygularla ayrılmanız bizim için son derece önemlidir. Türkiye Tekvando Federasyonu olarak şampiyonaların yapılması için ülkemizi tercih eden WTF Başkanı Chungwon Choue'ya ve WTF yönetim kurulu üyelerine, Türk tekvandosu ve Türk milleti adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Chuoe ve Şahin, karşılıklı şilt takdiminde bulundu. Şahin, açılış seremonisine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'a da şilt ve çiçek takdim etti. 

Törene Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile davetliler katıldı.

Açılış töreni, hakem ve sporcu yeminin yapılmasının ardından son buldu. 

Grand Prix Şampiyonası'na 50 ülkeden 236 sporcu ve 207 idarecinin katılıyor. Türkiye'yi şampiyonada 19 sporcu temsil edecek.

Öte yandan seremoni öncesi aynı salonda düzenlenen basın toplantısında Chuoe, Şahin ve Türk, şampiyonanın güzel geçmesi dileklerinde bulundu. WTF Başkanı Choue'nun konuşmasını basın mensuplarına aktaran çevirmenin İngilizce konuşmayı tekrar İngilizce'ye çevirmesi, salonda gülüşmelere neden oldu.

6. Para Tekvando Dünya Şampiyonası
Açılışın töreninin ardından Dünya Tekvando Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan 6. Para Tekvando Dünya Şampiyonası müsabakaları başladı. 

Para Tekvando Şampiyonasına 37 ülkeden 127 sporcu ile 103 idareci katılıyor.

Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası kapsamındaki müsabakalar ise yarın başlayacak. Şampiyona 20 Eylül'de sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler