At Yarışı Haberleri | Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu’nu Mehmet Akyavuz ile Sertberk Kazandı

Akın Ungan
28.05.2022 - 21:15 | Son Güncellenme: 28.05.2022 - 21:22

Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu, bu yıl 74’üncü kez gerçekleştirildi. F. Sedat Dağyudan’a ait 4 yaşındaki Sertberk, jokeyi Mehmet Akyavuz ile zafere uzandı.

At Yarışı Haberleri | Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu’nu Mehmet Akyavuz ile Sertberk Kazandı

Birbirinden başarılı 15 safkan Arap atını bir araya getiren 74. Tarım ve orman Bakanlığı yarışı, 2400 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu. F. Sedat Dağyudan’a ait 4 yaşındaki kır at Sertberk (Berksoy - Adelina / Bozdağ), jokeyi Mehmet Akyavuz idaresinde zafere uzandı.

Sertberk 9'da 9 yaptı

Mehmet Korkmaz antrenesindeki safkan, katıldığı 9. koşuda 9. galibiyetini elde ederek birincilik serisini sürdürdü. Jokeyi Vedat Abiş idaresinde piste çıkan Taşan isimli safkan koşuyu ikincilikle tamamlarken, jokeyi Ahmet Çelik ile Özüdoğru üçüncü, Uğur Temur ile Selkut dördüncü, Halis Karataş ile Demirperde de beşinci oldu.

 

Kazanan Sertberk için bitiriş derecesi 2.42.75 olarak, koşudaki farklar ise 1,5 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy - Boyun şeklinde kayıtlara geçti.

Ödüller takdim edildi

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan atın sahibi Faik Sedat Dağyudan’a kupasını, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Dr. Nihat Pakdil takdim etti.

TİGEM Genel Müdür Vekili Sait Kocabay da safkanın antrenörü Mehmet Korkmaz’a plaketini takdim etti.

Kazanan safkanın jokeyi Mehmet Akyavuz’a ise plaketini, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Durali Koçak verdi.

Kupa törenine; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İbrahim Halil Yıldız, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Kıyak, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge ve davetliler de katıldı.

Senin için hazırladığımız haberler