75 bin kişilik statta 40 biletli seyirci! 4 kişiye 1 gol düştü

08.02.2022 - 20:35 | Son Güncellenme: 08.02.2022 - 21:36

75 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sadece 40 biletli seyirci Vavacars Fatih Karagümrük-İttifak Holding maçını izledi. 9 gollü maçta her 4 taraftara 1 gol düştü.

75 bin kişilik statta 40 biletli seyirci! 4 kişiye 1 gol düştü

AJANSSPOR-HABER

Ziraat Türkiye Kupası, unutulmaz bir maça sahne oldu. Süper Lig'in iki temsilcisi Vavacars Fatih Karagümrük ile İttifak Holding Konyaspor'un tur mücadelesi atılan 9 golden çok, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zor iklim ve zemin koşullarıyla hafızalara geçti. Karagümrük, maçı 5-4 kazanıp tarihinde ilk kez kupada çeyrek final gördü. Ama tabiri caizsse titreye titreye...

Emiliano Viviano tir tir titredi

Zira yoğun yağmur yağışı ve şiddetli rüzgâr altında oynanan maçta başta Karagümrük kalecisi Emiliano Viviano olmak üzere futbolcular resmen titreye titreye oynadı. Futbolcular birbirileriyle olduğu kadar soğukla da baş etmeye çalıştı. Aspor'da ekrana gelen görüntülerde İtalyan kalecinin tir tir titrediği çok açık şekilde görüldü.

Sadece 40 biletli seyirci vardı

Ajansspor maça dair ilginç bir detayı da dikkate sunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verilerine göre Atatürk Olimpiyat Stadı 74 bin 753 kişilik kapasiteye sahip. Ama Passolig verilerine göre 9 gollük kupa maçını, sadece 40 biletli seyirci izledi! Kulüplerin davetlisi olarak da 15 kişi tribünde yer aldı. Ama biletli seyircileri hesaba katarsak, hemen hemen 4 seyirciye 1 gol düştü!

Stadın yüzde 0,05'i dolabildi!

40 biletli seyirciyi dikkat aldığımızda 74 bin 753 kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı'nın sadece yüzde 0,05'lik kapasitesi dolmuş oldu. Yani yüzde 1 dahi değil! Yaz aylarında bile maç izlemenin rüzgar nedeniyle güç olduğu statta 8 Şubat'taki maç tam manasıyla bir eziyet halini aldı. Karagümrük taraftarları bu soğuk günde stada gitmeyi göze alamazken, sahadaki futbolcu ve hakem heyeti de neredeyse donacaktı!

Senin için hazırladığımız haberler