8 ay önceki konuşmayı süslüyorlardı!

09.03.2022 - 18:42 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 18:44

MHK'nın sezon sonuna kadar maç vermeyeceğini açıkladığı hakemlerde Cüneyt Çakır ve Ali Palabıyık, 8 ay önceki TFF Genel Kurulu'nda başkan Nihat Özdemir'in konuşmasını süsleyen gurur abideleriydi.

8 ay önceki konuşmayı süslüyorlardı!

AJANSSPOR-HABER

8 ay önce istikrarın ve Avrupa'da başarının sembolü olarak gösterilen hakemler Cüneyt Çakır ve Ali Palabıyık, dün şoke edici bir kararla sezon sonuna kadar maç verilmeyeceği açıklandı. Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) önümüzdeki sezon nasıl bir karar vereceği belirsiz. Ancak Çakır ve Palabıyık, TFF'nin geçen yılın Temmuz ayı sonunda yapılan genel kurulunda bizzat başkan Nihat Özdemir'in övünç kaynağı olmuştu.

Özdemir'den Çakır ve Palabıyık'a övgü

28 Temmuz 2021'de Ankara'da gerçekleştirilen TFF Olağan Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan başkan Nihat Özdemir, hakemlerden söz ederken Cüneyt Çakır ve Ali Palabıyık'ı örnek göstermişti. Özdemir, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Türk hakemliğine güveniyoruz ve istikrardan yana kararlar aldık. Şampiyonlar Ligi'nde aynı sezon üç hakemimiz Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık ve Halil Umut Meler maç yönetti. Cüneyt Çakır hocamız, EURO 2020'de görev aldı ve finaller tarihinde en fazla maç yöneten hakem oldu. Bunlar, Türk hakemliğinin uluslararası seviyesi adına çok önemli göstergelerdir."

Çakır, Dünya Kupası'ndan olacak mı?

Aradan geçen 10 aylık sürenin sonunda Türkiye futbolunun uluslararası arenada en kariyerli ismi olan Cüneyt Çakır ile Çakır'ın veliahdı olarak görülen Ali Palabıyık, hakemliği bırakma noktasına getirildi. 40 yaşındaki Palabıyık ile 45 yaşındaki Çakır, alınan kararda değişiklik olmazsa, yollarına nasıl devam edecekleri merak konusu. Bu isimler belki de yurt dışında kariyerlerine devam edecek. Çakır'ın 2022 Dünya Kupası'na gitme ihtimali çok yüksekti. Ancak  Aralık'ta yapılacak kupaya kadar maç yönetemezse FIFA da Çakır'ı çağırmayabilir.

Senin için hazırladığımız haberler