A Milli Kadın Hentbol Takımımız için son iki kritik maç

Ali Bozkurt
16.04.2022 - 18:49 | Son Güncellenme: 16.04.2022 - 18:53

A Milli Kadın Hentbol Takımımız Euro 2022 Avrupa elemeleri son iki maçına çıkıyor. Sırbistan’ı ağırlayacak olan Milli Takımımız, ardından İsveç'in konuğu olacak

A Milli Kadın Hentbol Takımımız için son iki kritik maç

AJANSSPOR HABER

A Milli Kadın Hentbol Takımımız Euro 2022 Avrupa elemeleri 6’ncı grupta son iki maçına çıkıyor. 20 Nisan Çarşamba günü Kastamonu’da Sırbistan’ı ağırlayacak olan Milli Takımımız, ardından 23 Nisan’da İsveç Kadın Milli Hentbol Takımı’na konuk olacak. İşte detaylar...

Son sıradayız


Ekim ayında başlayan Avrupa elemelerinde oynadığı 4 maçta sadece 1 galibiyet çıkaran Milli Takımımız, gruptaki tek galibiyetini üçüncü maçında 30-29’luk skor ile evinde İzlanda’ya karşı aldı. Mağlup olduğu diğer grup maçları ise; 36-27(Sırbistan), 31-23(İsveç), 29-22(İzlanda) skorları ile sonuçlandı. Bu sonuçlara rağmen gruplardaki ilk iki takımın finallere çıktığı eleme maçlarında, matematiksel olarak gruptan çıkma şansı devam eden Milli Takımımız’ın, Sırbistan maçını evimizde oynayacak olması da avantaj.

Çok zor bir dönem olacak


A Milli Kadın Hentbol Takımızın baş antrenörü Costica Busechi ise kritik maç öncesi TRT Spor Yıldız’a yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi, ‘’İsveç ve Sırbistan gibi çok güçlü iki takıma karşı mücadele edeceğiz, çok zor bir dönem olacak. Evimizde Sırbistan’a karşı galip gelmeye, en kötü bir puanı alma mücadelesi içinde olacağız’’.

İsveç maçından puan alabilmeyi ümit ediyoruz


Kadın hentbol takımımızın oyuncusu Betül Yılmaz, Ankara’da devam eden antrenmanlar sırasında yine TRT Spor Yıldız’a verdiği röportaj’da Kastamonu’daki atmosferin güzel olacağını belirterek açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ‘’Tekrar toplandık hazırız Sırbistan ile Kastamonu’da oynayacağız. İlk maçta inanılmaz atmosfer vardı yine aynısı olacağına eminim. O yüzden büyük atmosferde harika bir galibiyet almak istiyoruz. Sonra 23 Nisan’da İsveç ile oynayacağız. Ondan da puan alabilmeyi ümit ediyoruz’’. Cümlelerine yer verdi.

Sırbistan maçına çok odaklandık


Kadın hentbol takımımızın bir diğer oyuncusu Beyza Karaçam. ‘’Ben çok iyi hissediyorum takımım da çok iyi hissediyor. Sırbistan maçına çok odaklıyız. Kastamonu seyircisinden de, İzlanda maçında olduğu gibi desteklerini bekliyoruz’’. dedi.

Senin için hazırladığımız haberler