Trabzonspor'da taraftarlardan İsmail Köybaşı ve Abdülkadir Ömür'e tepki

12.09.2021 - 20:45 | Son Güncellenme: 13.09.2021 - 11:32

Trabzonspor, Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray'ı ağırladı. Abdullah Avcı'nın erken çıkardığı İsmail Köybaşı ve Abdülkadir Ömür'e taraftar tepki gösterdi.

Trabzonspor'da taraftarlardan İsmail Köybaşı ve Abdülkadir Ömür'e tepki

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Süper Lig'in 4. haftasında futbolseverler nefes kesen bir büyük maça tanıklık etti. Haftaya lider başlayan Trabzonspor, evinde takipçilerinden Galatasaray'ı konuk etti. Nefes kesen bir mücadeleye sahne olan maçın ilk devresinde bordo mavili teknik adam Abudllah Avcı'nın yaptığı değişiklikler maça damga vurdu. 

Abdullah Avcı'dan erken değişiklik

Sarı-kırmızılı ekip Emre Kılınç'ın ayağından 20. ve 33. dakikalarda üst üste goller bulurken Abdullah Avcı'dan iki erken hamle geldi. Avcı, 39. dakikada İsmail Köybaşı ve Abdülkadir Ömür'ü kenara alırken Yusuf Sarı ve Anders Trondsen'i mücadeleye dahil etti.

Taraftardan Abdülkadir'e: Düzgün top oyna! 

İsmail Köybaşı ve Abdülkadir Ömür, oyun alanını terk ederken bordo - mavili taraftarlar, iki oyuncuya da çok büyük tepki gösterdi. Bir Trabzonspor taraftarı sahaya girip Abdulkadir Ömür’e doğru yöneldi ve elindeki formayı bordo-mavili futbolcuya vererek “Düzgün top oyna” dedi.

İki takım oyuncuları da Ömür'ü teselli etti

Abdülkadir Ömür oyundan alındıktan sonra kafasına havlu koyarak yüzünü kapattı. Hem Tranzonsporlular hem de Galatasaraylılar, milli oyuncuyu teselli etmeye çalıştı. Genç oyuncunun milli takımdan arkadaşı Taylan Antalyalı da Ömür'ü teselli eden futbolar arasındaydı. 
 

Ağaoğlu'nun büyük pişmanlığı oldu

Bilindiği gibi Abdülkadir Ömür'e geçtiğimiz yıllarda Avrupa kulüpleri talip olmuş ancak Trabzonspor kendisini bırakmamıştı. Başkan Ahmet Ağaoğlu daha sonra yaptığı açıklamada, "Abdülkadir Ömür için 20 millyon Euro verildi ama satmadık. Pişmanım" ifadelerini kullanmıştı. 

İsmail Köyabşı'na transferinde 'yerli kontenjanı' göndermesi

Eleştirilerin diğer hedefi olan İsmail Köybaşı konusunda da Başkan Ağaoğlu çok konuşulan ifadeler kulanmıştı. Ahmet Ağaoğlu imza töreninde İsmail Köyabşı'na, "Sen yerli oyuncu olmanın avantajını yaşıyorsun şu anda. Normalde bugüne kadar kadromuza kattığımız yabancı oyunculara 5’er bin forma sattım ben ama sen yerli oyuncu statüsündesin. Dolayısıyla bunun bir avantajı olarak da ben 1500 forma diyorum. Sen ne diyorsun?" diyerek göndermede bulunmuştu.

Ağaoğlu satmadığına pişman oldu

 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 30 Haziran'da yaptığı açıklamada Abdülkadir Ömür'e çok iyi teklifler geldiğini ama satmadığını açıklayarak, "Pişmanım" demişti. Kaleci Uğurcan Çakır'ı satıp satmayacağı yönündeki soruya yanıt verirken Ağaoğlu, "Uğurcan Çakır'ı niye satmayayım? Ben o hatayı bir kez yaptım. Abdülkadir Ömür için Manchester City 23 milyon verdiğinde satmadım. Biz geldiğimizde Uğurcan üçüncü kaleciydi. Bu kararı biz vereceğiz" diye konuşmuştu. Ağaoğlu, imza töreninde de İsmail Köybaşı için ilginç sözler sarfetmişti. Ağaoğlu, İsmail Köybaşı'na dönerek, "Yabancı kuralının avantajını yaşıyorsun, farkında mısın?" demişti. Ağaoğlu'nun bu sözleri Köybaşı'nı mecbur kaldıkları için transfer ettiğinin itirafı olarak yorumlanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler