Abdullah Avcı'dan Clichy açıklaması!

17.06.2017 - 23:08 | Son Güncellenme: 17.06.2017 - 23:08

Abdullah Avcı'dan Clichy açıklaması!

AJANSSPOR - Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, yayıncı kuruluşta dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Avcı, Gael Clichy konusunda teklif yaptıkların ve oyuncunun kararını beklediklerini açıkladı. Avcı’nın yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde :

"Bazen sistemde değişiklik önemlidir"

Hep istikrarlı çalışıyoruz. Bu önemli. Tunay ve Elia konusu… Edin ve Cengiz 50 maç oynadılar. Gerçek anlamda destekleyecek oyuncularımız yoktu. Doka ile yollarımız ayrıldı. Katkı verememişti. Tunay genç milli takımına aldığım değerli bir oyuncu. Bildiğimiz bir oyuncu. İki kenar oyuncu düşünüyorduk. Oyuncu kalitesi yükseldi ve rekabet arttı. Holmen ile de yolları ayırdık. İsveç’e dönmek için ricada bulundu. Ayrıca Chedjou transferi gerçekleştirildi. Biraz daha önde oynadığımızdan dolayı bazen sistemde değişiklik ve topa sahip olmak önemli. Tecrübeli ve beğendiğim bir oyuncu. Şimdilik 3 transfer. Planladığımız şekilde gidiyorduk. Yalçın ile ilgili bir planımız yoktu. Onunla da yolları ayırdık. 3 oyuncu aldık, 3 oyuncu gitti.

"Clichy için teklif yaptık, bekliyoruz"

Geçen sene 17 maç lider gittiğimizde de doğru gidiyorduk. Caiçara’yı almıştık. Sol bekte üç oyuncu kullandık. Zaman zaman sağ tarafta verim alamadık. İniş ve çıkışlar oldu. Biraz daha önde oynayan ve derinlik veren bir bek gerekti. Clichy ile görüşmeler oldu. Çok önemli bir kariyeri var. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin talip olduğunu duydum. Bizim rakamlarla diğer takımların rakamları farklı. Bir teklif yaptık ve ondan sonra gelişme olmadı. Zaman içinde ne  olacağını göreceğiz.

"Bu yılki hedefimiz set oyununu oturtabilmek"

3 sene evvel takım savunmasıyla başladık. Bütün oyunların içinde hem savunma hem de hücum olması gerekiyor. Biraz daha önde oynayan, set oynayan bir takımız. Daha çok rakip yarı sahada oynayan bir takım olmayı planlıyoruz. Genel yapımız bu. Ligin ikinci yarısında çıkan resim buydu. Hücum opsiyonları da olacaktır. Önce pratikte çalışacağız sonra sahada göreceğiz. Bu yılki hedefimiz set oyununu oturtabilmek. Bunu lig için söylüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde ise strateji ve planlamalar farklı olabilir. Takımlar belli olduktan sonra bunu oluşturacağız.

"Kupa her zaman alırız"

Kupa her zaman alabiliriz. Oyun olarak alabilecek durumdaydık. Kupa her zaman alırız. Bu sorun değil. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Önemli olan kulübün gelişimini sürdürebilmek.

Başakşehir'in Pektemek kararı...

Gilas daha önce de ilgilendiğimiz bir oyuncuydu. Mustafa Pektemek ile ilgili iade alabilir miyiz diye bir düşüncemiz var. Planlama ve antrenmanları doğru yaparsan, ligi erken açmak, oyun ve fiziksel olarak etkilemez. Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek önemli. 26 Temmuz’da oynayacağımız maç bizim için çok önemli. Oyuncularımız tatildeyken bile özel programlarıyla çalışıyorlar. Oyuncular son yıllarda hep hazır geliyorlar. Ulaşılabilir hedef Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk turu geçmek. Shakhtar ile oynamak bize çok güzel etki etmişti.

"Sezon başlarken her şey hazır olsun istiyoruz"

Transfer sürprizi olabilir tabi ki. Bir ekip maç izliyor, bir ekip de transfer çalışması için uğraşıyor. Sezon başlarken her şeyimiz hazır olsun diyoruz. Yönetimimiz de önemli çalışmalar yapıyor. Şu anda yurt dışındalar. Umarız iyi gelişmeler olur.

"Kalacaklarmış gibi hareket ediyorum"

Cengiz ve Visca gitmeyecekmiş gibi bu transferlerin yapılması gerektiğini düşündüm. İki oyuncuyla 50 maç oynadık. Eğer ciddi bir teklif gelecekse bu değerlendirilir. Geçen sene Visca’ya teklif geldi ama başkanımız müsaade etmedi. Cengiz için bir şey yok. Yarın öbür gün neler olur bilemem. Ama onlar varmış gibi hareket ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler