Abdullah Avcı'dan Galatasaray, Arda Turan ve şampiyonluk açıklaması!

13.04.2018 - 11:19 | Son Güncellenme: 13.04.2018 - 11:19

Abdullah Avcı'dan Galatasaray, Arda Turan ve şampiyonluk açıklaması!

Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray ile deplasmanda oynayacakları maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avcı, takımdan son bilgiler verdi ve Arda Turan’ın Galatasaray’a karşı oynayıp oynamayacağı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Abdullah Avcı’nın yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Ligin tepesinde olmak güzel"

Genele bütün bakıyoruz. 29.haftada ligin tepesinde olmak, en yakın rakibin 2 puan önünde olmak güzel. 100 yıllık, şampiyonluk alışkanlığı olan takımlarla yarışmak güzel. Kazansak da kaybetsek de baskı yok. Yine aynı şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz.

Arda Turan, Galatasaray maçında oynayacak mı?

Napoleoni yok, Mossoro ile ilgili kararı yarın vereceğiz. Arda Turan oynayacakmış gibi duruyor. Geçen haftadan bir aldığı darbe vardı. Tedavi oldu. Özel çalıştı. Bugün takımla beraber çalışacak. Ona da yarın kararımızı vermiş olacağız.

Galatasaray maçındaki hedefleri ne?

Ben 1 puan ya da 3 puan üzerinden plan yapmadım. Her maçın planı ve stratejisi ayrıdır. Rakibe göre hazırlanma durumu vardır. Ligin aşağısında olan takımda da bu böyledir. Kazanma ruhu her zaman vardır. Kazanmak için oynayacağız. Ama oyunun iki yönünü oynayabilmek gerek. Ne zaman baskı, ne zaman bekleme yapacaksınız, bunlar oyun içinde planlanacak şeyler. Umarım sağlıklı şekilde karşılığınızı alırız.

Şampiyonluk yarışı hakkında...

4 takım sonuna kadar gidecek. Final bu işin sonudur. 29.haftada bir maç oynuyoruz. Hakemler hakkında da hiçbir zaman konuşmadık, konuşmak istemiyoruz. Maç öncesi bu tür şeylerin konuşulması doğru değil. Yeni nesil, genç ve potansiyelli hakemleri de baskı altında bırakmış oluyoruz. Bu kadar emeğe karşılık bu kadar küçük mü? Bu kadar emek, bu kadar plan, bu kadar arge… Hakemler tarafından korunuyor gibi şeyleri konuşacaksak mesafe kat edemeyiz.

"Misyon doldurulmaz, bu bir yarış"

Hayatta durduğun yerde duramazsın. Devamlı araştırman ve geliştirmen gerekiyor. Adım adım büyüyen bir takım var. Bu takımın  hemen hemen bütün parçalarında bulundum. Avrupa’da oynadık, ligi zorladık. Önemli olan Türk futboluna doğru örnek olmak. Roma’da Cengiz oynuyorsa ve biz ona biraz dokunabilmişsek bu harika bir şey. Misyon falan doldurulmaz. Bu bir yarış. Kendini nasıl geliştirirsin, o önemli. Geçen seneki Beşiktaş’ın şampiyonluğu konuşulmuyor. Saha içinde oynadığımız oyuna herkesin saygısı var bu da mutluluk verici.

"Cengiz çıtayı bizimle yükseltti"

Cengiz için oturdum ve Roma maçı izledim. Biz ona 10 ay dokunduk. Bizle birlikte çıta atladı. Şimdi orada oynuyor. Bu harika bir durum. Bunun sayısını çoğaltabiliyor muyuz? Bu önemli. Burada genç bir nesle yatırım yapacağız. Bilim, analiz, beslenme, kişilik ve kariyer planlaması var. Bunları yaparsak Türk futboluna isimler kazandırmış oluruz.

"Liderliğin keyfini çıkaracağız"

Rakibi analiz ettik. Geçen haftaki kayıplarını biz de beklemiyorduk. TT Arena’da farklı bir baskıları var. Oyuncularla konuştuk, pratikte de çalıştık. Bunu sahada ne kadar vereceğiz, ona bakacağız. Oynayan oyuncularımız önemlidir, oynamayan oyuncu değerlidir. Takımın bütününe katkı yapar. Elia da Adebayor da önemli oyuncudur. Ligin lideriyiz. Bunun keyfini çıkaracağız. Bahar geldi. Bir oyunu en iyi şekilde doğru oynayıp karşılığını almaya çalışacağız.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler