Abdullah Avcı'dan şampiyonluk açıklaması!

04.01.2019 - 19:32 | Son Güncellenme: 04.01.2019 - 19:49

Abdullah Avcı'dan şampiyonluk açıklaması!

Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, NTV'ye konuk olarak gündemi değerlendirdi. Abdullah Avcı'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Şampiyonluğa giderken deneyim son derece önemli. Sahadaki oyuncuların o tecrübeye ve sakinliğe sahip olması önemli. En az sağlık sorunu ve sakatlık yaşayan takımıyız. En çok mesafe eden takımız. Bazı oyuncular için son olabilir ama Attamah gibi, İrfan Can gibi altını doldurduğumuz oyuncular da var. Bazı oyuncularla belki yollarımız ayrılabilir.

Milli takımdan teklif aldı mı?

Bu sene milli takımdan resmi bir teklif gelmedi. Bundan önceki senelerde benzer teklifler geldi. 2006’dan beri başlayan bir hikaye var. Mukavelenin bitmesi ya da başlaması önemli değil. Kulübümüz ve aile ortamımız neyi gerektiriyorsa oturup konuşuruz. Kulüp menfaaetleri doğrultusunda vereceğimiz kararlar kulübün ve aile ortamımızın üzerinden olur. Ben uzun süre çalışacak gibi hareket ediyorum.

"Costa'yı kaybetmek istemezdim"

Da Costa için izin verdik. Yerine bir stoper alsak benim takımımda hemen oynaması kolay değil. Costa’yı kaybetmek istemezdim ama oyuncunun tercihleri de oluyor. Bir stoper alacağız ama kriterler var. Kim gelirse gelsin, Mahmut veya Attamah’tan biri lige başlarken oynayacak.

Öncelikle tercihimiz yerliden yana. Şu an için net bir yerli oyuncu bulamıyoruz. Bölgesel olarak eksiğimiz yok ama transfer hiçbir zaman bitmiyor. Bugüne ve geleceğe uygun forvet profili bulabilirsek alabiliriz. Kadromuzun sayısal olarak fazlalığı oluşmaya başladı. Altyapıdan kampa 5 oyuncu götüreceğiz.

Visca'ya teklif var mı?

Edin Visca için bir teklif yok. Daha önce yurt içi ve yurt dışından teklifler olmuştu. Yarışma içerisinde böyle bir teklif olacağını sanmıyorum. Altyapıdan yetişmiş gibi baktığımız bir oyuncu. Teklif gelirse oturur değerlendiririz. Burası bir şirket sonuçta.Umarım Cengiz’in de transferi gerçekleşir, Kulübümüzün de oradan kazancı olacak. Onu İngiltere Ligi’nde görmek isterim.

Geçen seneyi cebimize koyabilirdik. Galatasaray maçına 2 puan önde gitmiştik. Sivasspor maçında içeride puan kaybettik. Buradan çıkardıklarımızın üzerine bu sene çalışmalar yapıyoruz. Kazanırken değil, kaybederken öğrenirsin. Umarım o sene bu sene olur.

Şampiyonluk kültürleri olan takımlar büyük camialar. Bunu yaşamış ve dönüşlerini yapmış takımlar. Malatyaspor’da başladığında bu seviyeyi belki beklemiyordu ama sonuç almak özgüven getiriyor. Mustafa Hoca ile Kasımpaşa’nın değişen ve sonuç alan bir yapısı var.

Fikstüre genel anlamda bakmıyorum. Maç maç gidiyorum. Ligin son 6 haftasının 5’ini İstanbul’da oynuyorum. Bunun da kazanma garantisi yok. İlk 9 hafta alacağımız sonuçlar da belirleyici olacak. Üzerimde baskı hissetmiyorum. Oyun aklı olan bir oyuncu grubuna sahibim. Grup enerjimizi ne kadar yukarıda tutarsak, kazanacağımızı düşünüyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler