Abdullah Avcı'dan sistem eleştirisi!

11.06.2017 - 18:01 | Son Güncellenme: 11.06.2017 - 18:01

Medipol Başakşehir'in başarılı teknik direktörü Abdullah Avcı, verdiği röportajda altyapı sisteminin yanlış olduğunu söyledi ve eleştirilerini dile getirdi.

Abdullah Avcı, Tivibu Spor'da katıldığı programda demeç verdi. Altyapı sorununa değinen Avcı, sistemin yanlış olduğunu söyledi.

İşte Abdullah Avcı'nın açıklamaları:

"Türk futbolunda alt yapı için bir şey yapılıyormuş gibi fotoğraf sunulup, hiçbir şey yapılmadığını görüyorum. Milli takımda alt yapılarda yaptığımız organizasyonla Antalyaspor, M. United ile maç yapmıştı. Şimdi Akseki ile oynuyor. Altyapıda Galatasaray, K.Çekmece ile oynuyor. Fenerbahçe U19'u izliyorum, dakika 30 skor 4-0. Faydası yok. Güçlülerle güçlüler oynamalı. Trabzonspor'un alt yaş gruplarının liglerindeki averaj toplamı +185. Bu şekilde gelişemezsin.Alt yapılarda böyle rakiplere karşı oynattığımız oyuncuların sonra İngiltere'ye, Fransa'ya karşı oynamasını bekliyoruz. Alt yapılarda böyle rakiplere karşı oynattığımız oyuncuların sonra İngiltere'ye, Fransa'ya karşı oynamasını bekliyoruz. Orada (U17 Avrupa Şampiyonası) yarı finale kaldık diye fotoğraf çektirmek Türk futboluna katkı değildir. Milli takımdayken ben, Almanya'dan iki oyuncu aldım diye yer yerinden oynadı. Bugün ise aynısı için 'büyük iş' algısı var. Alt yapıda ben Sefaköy ile oynamayayım, Fenerbahçe ile oynayayım. Gerekirse 4 kere oynayayım. Güçlü ile güçlü oynasın.

İngiltere'de maç saatleri pakettir. Bizde her hafta değişmiyor. Ben, bu sezon 10 defa 13:30'da maç oynadım.Ankara'ya gidiyorum, saha ıslansın' diyorum. 'Bunlar hızlı oynuyor' deyip, ıslatmıyorlar sahayı. Bunlarla mı uğraşacağız? Futbolcu, ısınırken maça dalar. Maçı seyreder. Performans hocamı, beraberinde göndermek istiyorum. Yönetmelik izin vermiyor. Set oyununu geliştireceğiz. Pas-iade oyununu geliştirmeliyiz. Dar alanda problem çözen kanat oyuncusu sayısını artıracağız. Ligde bazı takımlar, rakibin hızını kesmek için çimleri biçmiyor ya! O çimin uzunluğu 2.5 santime gelirse o oyun hızlanamaz. Ankara'da tomak tomak çim vardı. Bunları niye kesmediniz dedim. 30. dakikada Alparslan o çime takıldı, çapraz bağları koptu. Osmanlıspor'un Avrupa Ligi maçı öncesi UEFA yetkilisi 'Saha görsel açıdan çok kötü, boyamanız lazım' dedi. Çimler boyandı.Almanya'da yayıncı kuruluş, bütün takımlara maçlar sonrası pilot kameradan maçların görüntülerini gönderiyor. Bizde bu yok. 3 sene önce Başakşehir'de tekrar göreve başlarken takım savunmasını çok çalıştırdım. Şu anki başarımızın temeli o günler.Boşta kaldığım dönemde Atletico Madrid'i çok seyrettim. Son dönemde Napoli'yi seyretmekten keyif alıyorum. Hücum opsiyonları ve önde baskı konusu artık önceliğimiz. Oyun kalitemiz bu sezon yüzde 25 arttı. Hani diyorlar ya 'Dünyada artık herkes aynı idmanları yapıyor' diye. Öyle olabilir de o idmanın şiddeti bizde aynı olmuyor. Ben milli takımda idman programını değiştirdim. Hemen suratlar ekşidi. Öğle kahvaltısı yerine sabah kalkmak filan zor geldi.

Dortmund'un G.Saray ile oynadığı dönemde Kasımpaşa tesisinde yaptığı idmanı izleyenler vardı. Tempolu idmanı 45 dakika yapmışlar. Futbolcuların beslenmesini, yağını kilosunu takip ediyoruz. Bu sayede bu sezon en az sakatlık yaşayan takımlardan olduk.Emre Belözoğlu 37 yaşında. Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu sezon 15 maç oynamıştı, bizde bu sezon 50 maçın 35'inde oynadı. Emre Belözoğlu'nun adalelerini sağlıklı tutmak için yurt dışından özel fizyoterapist bile getirttik.Bende bölgeler karışmaz. Bu yüzden örneğin sol bek gidip korner kullanmaz, ne kadar iyi atarsa atsın.Bu bahsettiğim oyunda topu kaybettiğimde de stoperlerim 25 metrede olacak, yayda olmayacak. Bakalım, ne kadar olacak.Süper Lig'de 13-14 takım tek taktik opsiyonla oynuyor. Çok fazla birebir, çok fazla kaba kuvvet, çok fazla faul var.Normalde Türkiye Kupası finalinde hakemin maçı tatil etmesi, ertesi gün seyircisiz oynanması gerekirdi"

Senin için hazırladığımız haberler