Abdullah Avcı'dan transfer mesajı!

26.12.2018 - 22:13 | Son Güncellenme: 27.12.2018 - 01:13

Abdullah Avcı'dan transfer mesajı!

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Bein Sports'da katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu.

Başakşehir'in tranfer politikasına yönelik açıklamalarda da bulunan Avcı'nın söylediklerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'İlk yarıda bu puan ile önde olmayı herkes kabul ederdi'

İlk yarıyı lider bitiriyoruz. Ekip ve benim için değerli olan oyun planını ve organizasyonlarımızı geliştirebilmek. 4 sene evvelden bugüne devamlı değişen bir oyun var. İlk yarıda bu puan ile önde olmayı herkes kabul ederdi. Değişen ve gelişen bir takımız. Bunu sonuçlandırmak istiyoruz. Neleri yaptık ve yapamadık bakacağız.

Son 3 senedir, 33 hafta ve 34 hafta yarışın içinde olduk. Bu sene bu takım yarışın içinde olacak. Avantajlı gibi duruyoruz ancak bunu korumamız gerek. İkinci yarı daha zor bir oyun olacak. Buna fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmamız gerekiyor.

Her maçın kendine göre zorlukları var. Son 2 seneye baktığımızda 4 büyük veya şampiyonluğa oynayan takımlar arasındaki puan ortalamasında Başakşehir öndeydi. Alt sıradaki takımlara kaybettiğimiz puanlar da var. Her haftaya parça parça bakacağız ve o şekilde devam edeceğiz.

''İç transferde kazanacağımız oyuncular olacaklar''

Kadromuzun içinde 22-23 oyuncu var ve rekabet düzeyi birbirine yakın. 17 maçlık süreçte Elia, Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Adebayor gibi oyunculardan parça parça yararlandık. İkinci yarıda bunların performansları normal düzeyin üstüne çıktığında iç transferde kazanacağımız oyuncular olacaklar.

Bu ligin en fazla pas yapan, en fazla rakip ceza sahasına giren, en fazla mesafe kat eden ve savunma yapmadan en az gol yiyen takımıyız. Sonuçlandırmayı daha iyi yapmamız gerekiyor. Problem çözen oyuncu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Olmasa bile şu an için de yeterli bir kadromuz var.

Senin için hazırladığımız haberler