Abdurrahman Akyüz: "Geleceğin efsane milli takımını oluşturacağız"

25.05.2018 - 12:13 | Son Güncellenme: 25.05.2018 - 12:13

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, yeni sporcular yetiştirerek, geleceğin efsane milli takımını oluşturacaklarını söyledi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Wushu Palas'da 16-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 17. Avrupa Wushu Şampiyonası'nda 15 altın, 11 gümüş ve 18 bronz madalya kazandıklarını anımsattı.

Şampiyonanın diğer Avrupa organizasyonlarından daha zor olduğunu anlatan Akyüz, bu nedenle şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ve hiçbir zorluk çekmediklerini dile getirdi.

Akyüz, Türkiye'nin wushu dalında kendini kanıtladığını, daha önce takım halinde Avrupa şampiyonu olduklarını aktararak, "Türkiye olarak Avrupa'nın en güçlü ülkesiyiz. Rusya'nın ev sahipliğinde yapılan şampiyonada onlar birinci, biz takım olarak ikinci olduk. 15 kez İstiklal Marşı'mızı söylettik. Bizim için bu şampiyonanın en önemli tarafı, çocuklarımızı görmek ve buna göre dünya şampiyonalarında geleceğin milli takımını oluşturmaktı. Bunun için bu şampiyona önem arz ediyordu." diye konuştu.

"Geleceğin efsane takımını oluşturacağız"

Şampiyonada yeni sporcuları da denediklerini anlatan Abdurrahman Akyüz, sporcularının performansından oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi.

Akyüz, sporcuların her geçen gün seviyelerini yükselterek yollarına devam ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yeni sporcularımız var. Bunların, seviyelerinin yükselmiş olarak mücadele ettiğini gördük. Birçoğu da Rusya'da şampiyon oldu. Bu çocuklarımızı uzun dönem alıp kamplarımızda eğittiğimiz zaman, bize nice dünya şampiyonlukları getirecek çocuklar. Bu eğitimlerimize de başladık. Geleceğin efsane Türk Wushu Kung Fu Milli Takımı'nı oluşturacağız."

Senin için hazırladığımız haberler