Adana Demirspor Süper Lig'e alınacak mı alınmayacak mı?

15.08.2020 - 14:21 | Son Güncellenme: 15.08.2020 - 14:31

Adana Demirspor cephesi, Süper Lig ümidini kaybetmiş değil. Kulüp başkanı Murat Sancak yaptığı açıklamada TFF'yi yalanladı. İşte detaylar...

Adana Demirspor Süper Lig'e alınacak mı alınmayacak mı?

AJANSSPOR-DETAY

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig'de küme düşmeyi kaldırıp 21 takımla yeni sezonun oynanacağını açıklamasından sonra başlayan tartışma bitmiyor.

TFF 1. Lig Play-off finalinde Fatih Karagümrük'e yenilerek Süper Lig biletini kaybeden Adana Demirspor, küme düşme kalkınca kendisinin de üst lige alınmasını talep etti.

Sancak: "Liglerin tesciliyle süreç bitmedi"

Ve bu talep liglerin tescil edilmesine rağmen ortadan kalkmış değil. Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, konunun henüz kapanmadığını söyledi. 

Sancak, "Çok değerli Adana Demirspor taraftarları... Ligin tescil edilmesi, sürecin bittiği anlamı taşımıyor. Yaptığımız başvuru TFF Yönetim Kurulu toplantısı yapılınca gündeme alınıp, ya 'Evet' diyecekler ya da 'Hayır' diyecekler. O yüzden TFF kararı açıklanmadan hiç bir 'Evet'e de 'Hayır'a da inanmayın" dedi.

TFF, "Sancak kabullendi" demişti ama...

TFF ise 2 Ağustos'ta yaptığı açıklamada Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın oluşan sonucu kabul ettiğini belirtirken, kulübün Süper Lig'e alması için çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaları'ı haddini aşmakla itham etmişti.

TFF söz konusu açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hatırlatmak isteriz ki, Süper Lig'e çıkan son takım TFF 1. Lig Play-Off Finali'nde penaltılar sonucunda, Fatih Karagümrük takımı olmuştur. Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sayın Murat Sancak, finalin kaybedilmesi sonrasında Fatih Karagümrük'ü tebrik ederek, sonucu kabul ettikleri yönünde değerlendirmede bulunmasına rağmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar'ın sosyal medyadan Süper Lig'in 22 takımla oynanması ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e alınması yönünde "ilgili yerlerle görüştüğünü" ifade etmesi maksadını aşmaktadır. Bu tarz söylemler, kamuoyunda farklı yorumlara ve beklentilere yol açmakta, aynı zamanda Türk futboluna zarar vermektedir. Şunu önemle ifade etmek isteriz ki, TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanmasına; Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik ortak talebini değerlendirerek karar vermiştir."

Bursaspor ile Akhisarspor da istiyor

Ancak son açıklamasıyla Sancak da sonucu kabul etmediğini ortaya koyarak, adeta TFF'yi yalanladı. TFF, dün yaptığı açıklamada 2019-20 sezonuna dair tüm liglerin tescil edildiğini açıkladı. Buna karşın Sancak açıklamasına göre Adana Demirspor için süreç kapanmış değil ve TFF, Akdeniz ekibinin Süper Lig talebini ayrıca masaya yatırıp değerlendirecek.

Diğer yandan TFF 1. Lig Play-off yarı finalinde elenen Bursaspor ve Akhisarspor da Süper Lig'e alınmaları talep ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler