Adanaspor'da 'Milli Kuşak'

08.04.2015 - 18:26 | Son Güncellenme: 08.04.2015 - 18:26

Adanaspor, A Milli takım hariç neredeyse her kategoriye oyuncu gönderiyor. İşte o genç isimler ve düşünceleri.

SERKAN ŞENYÜREK / ADANA / AJANSSPOR

ALTYAPIDAN MİLLİ TAKIMA: Adanaspor’un altyapısı başarıdan başarıya koşuyor. Turuncu-Beyazlı takımın altyapısından yetişen oyuncular önce A takıma çıkıyorlar, profesyonel takımda şans bulduktan sonra Milli takıma kadar yükselmeyi başarıyorlar. Bu sezon Adanaspor’un altyapısından A takıma yükselen kaleci Hayrullah, kaleci İrfancan ve sağbek Emre Uğur A takıma yükseldikten sonra Milli takıma gitmeyi de başardılar.

A TAKIMDA 9 ADANALI: Turuncu-Beyazlı takım sezona  9 Adanalı futbolcu ile başladı. Cem Özdemir ve Samican Keskin’den sonra sırasıyla Emre Uğur ve kaleci Hayrullah da forma şansı buldu. Yine altyapıdan yetişen Atakan da sonradan oyuna girerek oynama fırsatını az da olsa yakaladı. Cem Özdemir’le başlayan milli takım süreci sırasıyla Hayrullah, İrfancan ve Emre Uğur’a da geldi. Yine sezon başı transfer edilen Sabit Hakan da Milli takımlara gidiyor.

4 KATEGORİYE OYUNCU: Adanaspor, A Milli takım hariç neredeyse her kategoriye oyuncu gönderiyor. Kaleci İrfancan Eğribayat U-17 Milli takımına, Sabit Hakan Yılmaz U-18 Milli takımına, Emre Uğur Uruç U-21 Milli takımına ve kaleci Hayrullah Mert  Akyüz de A2 Milli takımına gidiyorlar. Milli takıma giden dört oyuncunun üçü bu sezon Adanaspor forma giydiler. Sadece U-17 Milli takımına giden genç kaleci İrfancan’a sıra gelmedi.

ADANASPOR’UN KALECİLERİ MİLLİ: Altyapıdan birçok oyuncu yetiştiren Adanaspor’un iki kalecisi de Milli oldu. Osmanlıspor karşılaşması ile forma şansı bulan Hayrullah Mert Akyüz kısa zamanda gösterdiği performans ile A2 Milli takımına çağrıldı ve Milli takımda oynadığı maçta iki penatı kurtardı. Adanaspor’un diğer kalecisi İrfancan da Milli takımda forma giyiyor.Belki de birçok takıma nasip olmayacak şekilde Adanaspor’un kalecileri Milli oldu..

ARIN:ONLARLA GURUR DUYUYORUZ: Adanaspor Teknik Direktörü ve Altyapı Sorumlusu Eyüp Arın,altyapıdan yetişen oyuncuların Milli takıma kadar yükselmelerinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek,’Altyapımızdan yetenekli ve gelecek vaat eden oyuncularımız yetişiyor.Altyapımız için hiçbir zaman skor önemli değil, A takıma oyuncu yetiştirebiliyorsak bu bize yetiyor. Hayrullah, İrfancan, Uğur ve Sabit Hakan’ın Milli takıma gitmeleri Adanaspor için çok önemli’dedi.

NE DEDİLER?: Adanaspor’un başarılı kalecisi Hayrullah Mert Akyüz, öncelikle Adanaspor’da yakaladığı fırsatı iyi kullandığını ve Milli takıma kadar yükseldiği içinde mutlu olduğunu dile getirdi ve ‘Başkanımız, altyapı hocalarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’dedi.Emre Uğur,A takımda yakaladıkları şansı iyi kullanarak altyapıdan gelecek diğer oyuncuların önünü açmaya çalıştıklarını ifade etti ve ‘Adanaspor ile Milli takıma kadar yükselmek çok güzel bir duygu’şeklinde konuştu. İrfancan Eğribayat da, Milli olmanın gururunu yaşadığını ve Hayrullah ağabeyden sonra A takımda forma giymek istediğini, bunun içinde çok çalıştığını kaydetti.

Alper ve Serkan altyapıda
Adanapor altyapısında görev alan Volkan Bekiroğlu’nun Kayseri Erciyesspor’da yardımcı antrenör olarak göreve başlamasının ardından Serkan Bekiroğlu ve Alper Yeşil altyapıda göreve başladılar. Uzun bir dönem Adanaspor forması giyen Serkan Bekiroğlu ve 2008-2009 sezonunda Adanaspor ile şampiyonluk yaşayan Alper Yeşil sözleşme imzaladılar ve altyapıda başladılar

Senin için hazırladığımız haberler