Adebayor: Beşiktaş ile de görüştüm ama...

23.10.2017 - 14:09 | Son Güncellenme: 23.10.2017 - 14:09

Adebayor transfer sürecinde Beşiktaş ile de görüştüğünü açıklarken, Emre Belözoğlu ve Abdullah Avcı ile de samimi açıklamalarda bulundu.

Medipol Başakşehir'in Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor, UEFA'nın resmi internet sitesinin Fransa edisyonuna konuştu.

Kulübünde çok mutlu olduğunu anlatan Adebayor, "Her şey çok güzel gidiyor. Giderek gelişen bir takımımız var. Oynadığımız futboldan keyif alıyoruz. Hem saha içi, hem saha dışında işler yolunda. Ben de takımıma yardımcı olmak için elimden geleni yapıyorum." diye konuştu.

Türkiye'ye transfer sürecini anlatan golcü oyuncu, "6 aydır kulüpsüzdüm ve Togo'da yerli oyuncularla antrenmanlara çıkıyordum. Kulübüm olmasa bile Afrika Kupası'nda oynama fırsatı bulmuştum ve turnuva iyi gitmişti. Daha sonra Türkiye'den Beşiktaş ile görüştüm ama ikna olmadım. Galatasaray ve Başakşehir ile temaslarım oldu. Başakşehir'i seçtim" dedi.

"Beşiktaş yerine Başakşehir'i seçtim çünkü..."

Adebayor, Beşiktaş yerine Medipol Başakşehir'i tercih etmesiyle ilgili ise şöyle konuştu: "Kariyerim boyunca Arsenal, Manchester City ve Real Madrid gibi büyük takımlarda forma giydim. Beşiktaş ve Galatasaray ile temas kurduğumda, beni nelerin beklediğini ve onlara neler verebileceğimi biliyordum. Başakşehir ekibinden iki üç kişiyle görüştüm. Bana inançları çok yüksekti. Bana, 'Takımı seviye atlatabilirsin ve senin ismini kullanarak daha önemli transferler yapabiliriz.' dediler. Beşiktaş ile görüşmemde ise ikna olmadım çünkü benimle, 'Geldiğinde nasıl olduğuna bakarız. Belki oynarsın, belki oynamazsın. Belki de hazır olman için sana zaman veririz.' şeklinde konuştular. Oraya gitseydim, forma giymeye başlamamın uzun süre alacağını biliyordum."
"Abdullah Avcı kahveci, ben ise çaycıyım!"

Tecrübeli yıldız, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın tarzını ve aralarındaki ilişkiyi de anlatırken, "Çok rahat bir insan ve oyuncularına ihtiyaçları olan özgürlüğü veren birisi. Onunla ilgili en çok sevdiğim şey, kimseyi baskı altına almaması. Her zaman istediğimizi yapmamıza izin veriyor. Talepleri de normal. Benim için inanılmaz birisi. Onunla çalışmak harika. Birbirimizle çok iyi anlaşıyor, her maçtan önce bir şeyler içiyoruz. Abdullah Avcı kahve seviyor. Ben ise çay adamıyım! O kahvesini, ben de çayımı alıyorum ve futboldan, hayattan ve her şeyden konuşuyoruz. Onunla çalışmaktan çok mutluyum." ifadelerini kullandı.


"Emre Belözoğlu'nun iki farklı karakteri var"

Adebayor, takım arkadaşı Emre Belözoğlu'ndan da övgü dolu sözlerle bahsederken, "Bana çok yardım etti. Efsanevi bir oyuncu onu Newcastle'da oynadığı dönemden tanıyorum. Ama onu sadece saha içinde tanıyordum. Saha dışında bambaşka bir karaktere sahip olduğunu hiç tahmin etmezdim. Saha içindeki Emre ile saha dışındaki Emre çok farklı. İki farklı karakteri var. İnsanlar Emre'yi saha içindeki tavırlarıyla tanıyor. Ama saha dışındaki Emre görüp görebileceğiniz en güzel insandır. Size yardım eder, rehberlik eder, büyük bir abi gibidir." şeklinde konuştu.

 

Senin için hazırladığımız haberler