Af yasası ne zaman çıkacak 19 Şubat 2020

20.02.2020 - 00:16 | Son Güncellenme: 20.02.2020 - 00:16

Af yasası bugün son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Milyonlarca mahkum ve ailesini ilgilendiren af yasası ile ilgili bakanlıktan açıklama geldi.

Af yasası son dakika gelişmeleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ceza indirimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öte yandan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'de Meclis'e bir iki hafta içerisinde geleceğini açıkladı.

AF YASASI SON DURUM NE OLDU?

Yargı Reformu Strateji Belgemizi, 2019 yılı Mayıs ayında milletimiz ile paylaşmıştık. Belgedeki hedeflerin gerçekleştirilmesi amacıyla hazırlanan birinci yargı paketi, yine geçtiğimiz yıl Meclis'te kabul edilerek kanunlaştı.

Bu düzenleme ile ceza adaleti sistemine "seri muhakeme usulü" ve "basit yargılama" adı altında iki yeni uygulama da kazandırdık. Kamu vicdanını rahatsız etmeyecek, suçluların cezalarını çektiği, ceza adaleti sisteminin amacına uygun, ölçülü ve adaletli bir infaz rejimi üzerinde çalışıyoruz. Dedi ve konuşmalarına devam etti;

Aynı şekilde, önemli bir çalışma olan insan hakları eylem planını da birkaç ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz.

Bir başka önemli reform da, vatandaşlarımızın devletle olan hukuki ihtilaflarının yargıya gitmeden, arabuluculuk benzeri bir idari sulh sistemiyle çözümünü içeren düzenlemedir.

Bununla vatandaşlarımızın idareyle, ya da kamu kurumlarının kendi aralarındaki uyuşmazlıkların zahmetsiz ve hızlı bir şekilde çözülmesini amaçlıyoruz. Bu konudaki hazırlıkları 2019'da tamamladık, inşallah yakında konu Meclis gündemine gelecektir.

AF YASASI NE ZAMAN MECLİS'TE ONAYLANACAK - 19 ŞUBAT 2020

İkinci yargı reformu için çalışıldı. İnfaz kanunu son hali verilecek. Bir infazla ilgili paket var. Bir de yargı strateji belgesi var. Türkiye'de herkesle görüştük. Yakın zamanda Meclis'e gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler