Af yasasında son durum! 2020 af yasası kimlere vuruyor? Af yasası kimlere çıkacak?

12.04.2020 - 16:59 | Son Güncellenme: 12.04.2020 - 16:59

Af yasası ne zaman çıkacak, 2020 af yasası kimlere vuruyor? Af yasası ile ilgili son gelişmeler haberimizde. Vatandaşlar, infaz düzenlemesi kabul edilmesinin ardından af yasası ne zaman çıkacak konusunu araştırıyor. Biz de bununla ilgili merak edilenleri derledik. Af yasası ne zaman çıkacak? Af yasası 12 Nisan son durum

Af yasasında son durum nedir? 2020 af yasası kimlere vuruyor? infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Vatandaşlar, af yasası ne zaman çıkacak konusunu araştırıyor. İşte gelişmeler...

AK Parti'li Özkan, tekliften kaç kişinin yararlanacağına ilişkin soruya "Şu anda geçici ve kalıcı infaz düzenlemeleri kapsamında yaklaşık 45 bin kişi bundan yararlanıyor. Salgın hastalık nedeniyle açık cezaevinden konutta cezaya geçeceklerle bu sayı yaklaşık 90 bine ulaşıyor" yanıtını verdi.

Teklifin ne zaman görüşülmeye başlanacağı da sorulan Özkan, "En geç perşembe günü Adalet Komisyonu toplanarak bu yasanın görüşmelerine başlayacak. Gelecek hafta başı itibarıyla bir farklı karar alınmazsa gelecek hafta salı günü itibarıyla Genel Kurul'da görüşmelere başlamış olacağız" diye yanıt verdi.

İNFAZ DÜZENLEMESİ TBMM'DE KABUL EDİLDİ

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

HAMİLERİN TUTUKLANMASI YERİNE ADLİ KONTROL

Maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremediği tespit edilen şüpheli ile gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren altı ay geçmemiş bulunan kadın şüphelinin tutuklanması yerine adli kontrol altına alınmasına karar verilebilecek.

Hakkında mahkumiyet hükmü verilmiş ve bu hükümle ilgili olarak istinaf veya temyiz kanun yoluna başvurulmuş olması halinde, UYAP kayıtlarını incelemek suretiyle hükmü veren ilk derece mahkemesi de adli kontrol kararı verebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler