Afrika ülkesi, Arsenal'a sponsor oldu! Yıllık 13 milyon dolar...

25.05.2018 - 14:15 | Son Güncellenme: 25.05.2018 - 14:15

Doğu Afrika ülkesi Ruanda, Premier Lig ekiplerinden Arsenal’a sponsor oldu. Arsenal’ın A takım, genç takım ve kadın takımları formalarının kol kısmında ‘Visit Rwanda’ (Ruanda’yı ziyaret edin) tanıtımı çıkacak. Bir dönem iç savaş ve katliamlarla adı anılan Ruanda bu atılımla turizm gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Yıllık 13 milyon Dolar

Ruanda’nın Arsenal’a yıllık 13 milyon dolar ödeyeceği öğrenildi. Bu, Premier Lig’de bir kol reklamına ödenen en büyük ücret olarak da tarihe geçti.

Bu dev anlaşmaya imza atan Ruanda, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak biliniyor. Yaklaşık 11 milyon nüfusu olan Ruanda’da kişi başına düşen milli gelir sadece 754 dolar... Yani Arsenal’a ödenen 1 yıllık ücret, ülkedeki 17241 kişinin 1 yıl çalışarak kazandığı ücrete denk.

Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, sıkı Arsenal taraftarı olmasıyla biliniyor. Hatta Kagame geçtiğimiz haftalarda “Benim sevgili kulübüm Arsenal, Wenger gibi bir menajeri böyle uğurlamamalıydı. Wenger Arsenal’den kupası ayrılıyor. Bunun suçlusu takımın sahipleridir” demişti. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler