Ağaoğlu, PFDK'ya sevk edildi

30.07.2020 - 17:39 | Son Güncellenme: 30.07.2020 - 17:39

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu neden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi? İşte detaylar...

Ağaoğlu, PFDK'ya sevk edildi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Alanyaspor maçındaki hareketi ve sportmenliğe aykırı açıklamalar sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun 29.07.2020 tarihinde oynanan Trabzonspor - Alanyaspor Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki 'hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi ile 29.07.2020 tarihinde medyaya yapmış olduğu 'sportmenliğe aykırı açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Ahmet Ağaoğlu ne demişti?

Küme düşmenin kaldırılmasını eleştiren Ağaoğlu, "Madem küme düşme olmayacaktı, bu lig niye oynandı? 20 kulübün ittifakı falan diyorlar, bunu kabul etmiyorum.

Ciddi bir gelir düşüşü yaşanacak, bu gelir kaybının nasıl karşılanacağı konusunda da kulüplere teminat verilmesi gerek dedik. Artı takvim nasıl oluşacak, 65 maçı nasıl oynayacağız? Küme düşme olmadığına göre, ligin üstü dizayn edildi, üst tarafa şekil vermek için lig oynandı" dedi. (AÇIKLAMALARIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Senin için hazırladığımız haberler