Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "Ortak Görüş Çıkmadı"

İsa Kethüda
07.06.2022 - 17:26 | Son Güncellenme: 07.06.2022 - 17:54

Son dakika haberleri... Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından TFF başkanlık seçimiyle alakalı konuştu.

 Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "Ortak Görüş Çıkmadı"

AJANSSPOR-HABER

Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

"Karar veya kararlar alacağız"

Ağaoğlu:, "16 Haziran'da yapılacak olan TFF Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesinde Kulüpler Birliği olarak, kulüplerimizin başkanlarıyla birlikte yaklaşık 3 saat süren görüş alışverişinde bulunduk. Sizlerin de bildiği gibi adayların resmi başvuru süresi 9 Haziran Perşembe günü saat 17.00'de sona ediyor. Dolayısıyla 48 saatten fazla bir sürecin olduğu ve süreç içerisinde de başka adayların çıkabileceği göz önünde bulundurularaktan takriben cuma günü yeniden bir araya gelerek kesinleşmiş aday ya da adaylar üzerinden tekrar bir değerlendirme yapmayı daha uygun gördük. Dolayısıyla bu bağlamda bu hafta ve önümüzdeki hafta içerisinde herhalde birkaç defa daha bir araya geleceğiz ve son gelişmeleri değerlendirip o doğrultuda karar veya kararlar alacağız. Veya kulüp başkanları kendi iradeleri doğrultusunda hareket edecekler.

"Ortak görüş ortaya çıkmadı"

Tabii ki bir ortak görüş ortaya çıkmadı. Bazı kulüplerimizin ve başkanlarımızın farklı görüşleri var. Farklı düşüncelere sahip başkanlarımız var. Herkesin düşüncesine saygılıyız. Netice itibarıyla TFF futbolun amir kurumu. Yani futbolun en tepesindeki, futbolu yöneten ve yöneten bir kurum. Ve bu süreçlen alakalı olarak geçmişte özellikle şu son 2 yıl içerisinde yaşamış olduğumuz sorunları ve problemleri de göz önünde bulundurduğumuz zaman bu ve buna benzer problemler yaşamamak adına başkanlarımızın tamamı çok büyük hassasiyet gösteriyorlar. Bu da son derece doğal. Değişik fikir ve düşünceler var. Bunu da saygıyla karşılıyoruz. Bu konuda da sıkıntı yok. 

"Tekrar bir araya geleceğiz"

Öncelikle perşembe günü saat 17.00'de aday başvuruları sona erdikten sonra kesinleşmiş adayların üzerinden cuma günü seçime kadar 16 Haziran'a kadar olan süreç içerisinde tekrar bir araya gelerek, gelmiş olduğumuz son durumu değerlendireceğiz başkanlarımızla birlikte. Şurada 1 yıla yakın bir süredir görev yapıyorum ama neredeyse son 10 yılda karşılaştığımız bütün sıkıntıların hepsinin toplamıylan benim başkanlık dönemimde yüzleştik. Bu da ne kadar şanslı veya şanssız bir insan olduğumu herhalde açık göstergesi. Gerçekten ülke futbolu adına çok ciddi sıkıntılar yaşadık. 

"Acil ve akılcı çözümleri gerekiyor"

Gelirlerin düşmesi burada en önemli faktör. Kulüplerimizin içine düşmüş oldukları ekonomik sıkıntıların her gün daha da artarak devam etmesi, bunun ötesinde TFF başkanın istifa etmesi. Ondan önce yaşanmış MHK ile yaşanmış olan malum sıkıntılar ve bugün gelmiş olduğumuz nokta gerçekten tecrübe açısından da baktığımızda son 10 yıl içerisinde pandemi hariç bütün bu sıkıntıların üst üste yaşamış başka bir süreç ben hatırlamıyorum. Bugün Türk futbolunun gelmiş olduğu nokta gerçekten acil ve akılcı çözümleri gerektiren bir noktada bulunuyoruz. Bu noktada kulüp başkanlarımızın son derece hassas davranması da zaten bu sürecin bir gereği olarak ortaya çıkıyor. Tahmin ediyorum ki cuma günü veya cumartesi pazar günü sizlerle beraber bir şekilde yüz yüze geleceğiz. Gelişmeleri sizlerle birlikte paylaşacağız.

2. bir aday çıkacak mı?

Resmi aday başvuruları perşembe günü saat 17.00'de nihayet bulacağını ifade ettiğim zaman böyle bir beklenti olsa da olmasa da sürece saygı açısından baktığınız zaman herhalde bu sorunuzun da karşılığını almış oluyorsunuz. Bazı başkanlarımızın özellikle hassasiyet gösterdikleri, lütfen perşembe günü saat 17.00'de resmi başvurular sonuçlanmadan biz burada herhangi bir kararın ötesinde görüşlerimiz doğrultusunda hareket etmenin de doğru olmayacağını ifade etti bazı değerli kulüp başkanlarımız" dedi.

Tek resmi aday Mehmet Büyükekşi

Bilindiği üzere, TFF Başkanlık seçimi için şu ana kadar sadece Mehmet Büyükekşi resmi başvuruyu yapmıştı. Büyükekşi, noter yoluyla adaylık başvuru dilekçesini Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ulaştırdı. Ayrıca Büyükekşi bu aşamada yönetim kurulu listesi vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler