Ahmet Ağaoğlu Bırakıyor Trabzonspor 25 Mart'ta Kongreye Gidiyor

Eren Tuncay
02.03.2023 - 12:45 | Son Güncellenme: 02.03.2023 - 14:05

Son dakika... Son şampiyon Trabzonspor'da şok! Başkan Ahmet Ağaoğlu istifa kararı aldı. Kulüp 25 Mart tarihinde olağanüstü konrge yapma kararı aldı...

Ahmet Ağaoğlu Bırakıyor Trabzonspor 25 Mart'ta Kongreye Gidiyor

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'da ortaya çıkan ekonomik kriz nedeniyle başkan Ahmet Ağaoğlu'nun görevi bırakma kararı aldığı öğrenildi. Kulüp 25 Mart 2023 tarihinde olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Kulübün kongreye gtimesi sürecinde teknik direktör Abdullah Avcı'nın da en büyük destekçilerinden olan asbaşkan Ertuğrul Doğan'ın etkili olduğu öğrenildi. Doğan'ın adaylık çalışmalarına bile başladığı da öne sürüldü.

İstifa kararı geldi

Fanatik'ten Umut Eken ise başkan Ahmet Ağaoğlu'nun istifa kararı aldını söyledi. Detaya göre Ahmet Ağaoğlu, yönetimden bazı isimlerin ‘Olağanüstü kongreye gidelim’ önerisinin ardından, ‘Yeterli 9 imzayı toplayın. Ben bırakıyorum. Herkesin önü açılsın’ karşılığını verdi. Trabzonspor yönetimi, 9 imza ile ‘Olağanüstü kongreye gidelim’ kararı aldığı anda Ağaoğlu istifa dilekçesini sunacak.

Fikir ayrılığı kongre kararı getirdi

Yönetimde oluşan fikir ayrılıkları sonrası başkan Ahmet Ağaoğlu'nun genel kurula gitme kararı aldığı öğrenildi. Tarih olarak da 25 Mart seçildi. Bordo mavili yönetimden kısa bir süre içerisinde kongre kararının açıklanması bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Edin Visca, Abdullah Avcı'yla görüştü
Habere Git

250 milyon TL tartışması

Yöneticilerin başkanla görüştüğü konulardan biri ise Mart ayı içerisinde ödenmesi gereken 250 milyon TL'lik meblağ oldu. Bu pararnın nasıl temin edileceği ise tartışıldı. Bir kısım yönetici sezon sonunda seçime gidilmesini istedi. Trabzonspor'da normalde seçim 2024 yılında yapılacak.

Üç ligden de elendi

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan Trabzonspor önce Şampiyonlar Ligi ön elemesinden, sonra Avrupa Ligi'nde gurplardan ve son olarak Konferans Ligi playoff turunda elenerek maddi kayıp yaşadı. Yaşanan kaybın 20 milyon Euro civarında olduğu belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler