AGÜ iddialı

30.08.2016 - 12:51 | Son Güncellenme: 30.08.2016 - 12:51

KBL takımlarından Abdullah Gül Üniversitesi'nin başantrenörü Ayhan Avcı, istedikleri transferleri yaptıklarını, son 4-5 sezonun en iyi takımını kurduklarını söyledi.

Takımın oyuncuları Tuğçe Canbaz, Gizem Gezer, Ayşegül Günay, Dila Aşkın, Janset Sayım, Derin Çatalbaş, Özge Bilgin ve Sinem Ataş, Memorial Kayseri Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Başantrenör Ayhan Avcı, burada yaptığı açıklamada, yeni sezon hazırlıklarına 8 Türk oyuncuyla başladıklarını belirtti.

Yabancı oyuncuların olimpiyatlardan dolayı takıma geç katılacaklarını ifade eden Avcı, “Bu sorunu bütün takımlar yaşayacak gibi görünüyor. Belki ilk maça bile yetişemeyebilirler. Biz o döneme kadar 8 kişiyle çalışacağız. Bizim için yararlı olacak. Turnuvalarımızı 8 kişiyle oynayacağız. Türk oyuncularımızı daha iyi yetiştireceğiz. Günde çift antrenmanla çalışmalara devam edeceğiz.” diye konuştu.

Avcı, iyi bir takım kurduklarına dikkati çekerek şöyle konuştu: “Son yıllardaki en iyi takımı kurduk. Yönetim bu sene çok ciddi fedakarlık yaptı. Nokta atışıyla istediğimiz tüm Türk ve yabancı transferleri yaptık. Son 4-5 sezonun en iyi takımını göreceksiniz. Bu sene ilk defa sezon başında bunu söyleyebilirim, katıldığımız bütün kupalara talibiz, hem Eurocup hem de Türkiye liglerinde. Çünkü bundan önce zaten finalleri oynadık. Bizden ne istendiğinin, ne beklendiğinin farkındayız. Bir sakatlık olmazsa, bir aksilik yaşamazsak, iyi de destek alıyoruz taraftardan, bugüne kadar ki en iyi sezon olacak. Belki herkesi yeniyor olmayacağız ama zirvede yer alacak potansiyelde bir takıma sahibiz.”

Takım kaptanı Tuğçe Canbaz ise üç sezon önce de Abdullah Gül Üniversitesi'nde oynadığını ve yeniden takımda yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek, "Bu sezon iki şampiyonluk istiyoruz, hem ligde hem de Eurocup'ta. Transferler ona göre yapıldı. Bu sene iki kupanın geleceğine eminiz." ifadelerini kullandı.

Basketdergisi

Senin için hazırladığımız haberler