Ahmet Abi'den Baba Ahmet'e!

30.05.2020 - 14:28 | Son Güncellenme: 30.05.2020 - 15:32

Ahmet Abi'den Baba Ahmet'e!

Beşiktaş, çok ağır bir mali krizin içinde. Bunu artık dünya alem biliyor. Daha bu ayki Beşiktaş dergisinde genel sekreter Mesut Urgancılar bir kez daha çarpıcı bir ifadeyle dillendirdi. Urgancılar, eski başkan Fikret Orman'ı adeta evi de mahalleyi de yaktığını, öyle bir kulüp bıraktığını söyledi.

ERDAL CÖMERT-ANALİZ

Evet, başkan Ahmet Nur Çebi göreve geldiği günden beri her gün bir deliği kapatmaya çalışıyor. Bir ödemeyi yapıp 'Oh' derken, önüne bir başka fatura düşüyor. Türkiye'nin en zengin isimlerinden biri olan Çebi, Beşiktaş Başkanı olarak ise her gün borç harç ödemesiyle uğraşıyor. Boştan doluya, doludan boşa koyarak günü kurtarmaya gayret ediyor.

7 milyon liralık ödeme

Kulübe nefes aldırmasını planladığı ve bunun için kaynağın bankalara gitmesinin önüne geçen anlaşmaları da sağlayan Çebi, ne yazık ki koronavirüs engelline takıldı. 19 Mart'taki bağış kampanyası ertelenmek zorunda kaldı. Aylardır kulübe tek kuruş gelir girmiyor. Hal böyle olunca da herkes Çebi'nin eline bakar oldu.

Başkan da göreve geldiği günden beri şahsi olarak büyük harcamalar yaptı. Son olarak da personelin biriken maaşlarını bayramdan önce ödedi. Toplam 7 milyon liralık bir ödemeydi. Fikret Orman yönetiminde kulüp yönetim binasından Ümraniye'ye kadar camiada 'Ahmet Abi' olarak nam salan Çebi'ye şimdi 'Baba Ahmet' denilmeye başlandı.

Hedef Seba'nın Beşiktaş'ı

Gerek kulübe yaptığı kasa kolaylığı gerekse de her bir sorunla yakından ilgilenmesi bunda büyük etken oldu. İki hafta önce koronavirüs testi poztif çıkan ve 14 gün karantinada kalan Çebi, izolasyon biter bitmez maskesini taktı ve Ümraniye'de soluğu aldı. Futbolculara kulübün içinde bulunduğu durumu açık seçik anlatan Çebi, elinden geldiğince sorunları çözmek için çalıştığını söyledi.

Artık 'Baba Ahmet' olarak çağrılan başkan Çebi, Beşiktaş'ı Süleyman Seba çizgisine getirmeye kararlı. Bunun için de yüksek kontratlı futbolculardan oluşan bir takım yerine, Beşiktaş kültürünü öncelikle benimseyen, parayı ikinci planda tutan ve ekonomik koşulları gözeten futbolculardan oluşan bir takım oluşturmak için kolları sıvayacak. Çebi, kulübün tüm birimlerinde de geniş çaplı bir yeniden yapılanmaya gidecek.

Senin için hazırladığımız haberler