Ahmet Ağaoğlu: ''Türkiye Kupası ve Süper Kupa’ya teneke muamelesi yapıldı''

02.04.2021 - 22:18 | Son Güncellenme: 03.04.2021 - 00:47

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Bein Sports ekranlarında yayınlanan 'Be United' programının konuğu oldu. VAR sistemi, transfer ve spor gündemi hakkında konuşan Ağaoğlu'nun açıklamalarından derlediklerimiz şu şekilde...

Ahmet Ağaoğlu: ''Türkiye Kupası ve Süper Kupa’ya teneke muamelesi yapıldı''

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yayıncı kuruluş beIN Sports'un 'beIN United' adlı programında Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.

Ağaoğlu, ''Aradan 3 sene geçti ama nereden geldiğimiz ve geldiğimiz gün koşulların neler olduğu maalesef unutuldu. Bu Türk futbolunun sıkıntısı'' dedi.

 

'Sizden beklenen tek şey şampiyonluk'

Bordo - mavili takımın son 2 sezonda kazandığı Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa'nın küçümsendiğinin altını çizen Ağaoğlu, ''Ülkede futbol çok farklı. Trabzonspor kalibresinde bir takımsanız sizden beklenen tek şey şampiyonluk. Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı aldık. Bu kupalara teneke muamelesi yapıldı. Bırakın kupayı, 4 sene önce müzesindeki kupalara haciz gelen bir kulüptü Trabzonspor'' şeklinde konuştu.

 

'Trabzonspor’un geliri 100 ise, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin geliri 400'

Trabzonspor'un gelirinin diğer büyüklerin 4'te 1'i olduğunu kaydeden Ağaoğlu, ''Kulübün kapısından içine girer girmez yapılacak ödeme 85 milyondu. Biz 8 Nisan'da göreve geldik, haziran sonuna kadar, neresinden bakarsanız bakın 300 milyona yakın bir ödeme yükü ile karşı karşıyaydık. Trabzonspor’un geliri 100 ise, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin geliri 400. Beşiktaş’ın biraz daha düşük. Borçlara bakarsanız o da bu şekilde'' dedi. 

 

Ağaoğlu, takımın vadelenmiş olanlar dışında bir borcunun kalmadığını da vurguladı:

''Bugün itibariyle kimseye bir kuruş borcumuz yok. Vadelendirilmiş borçlar var. Oyuncuların maaşları ay tamamlanmadan yatar, primleri ikinci maçın sonrasına kalmaz. Çoğu zaman da ertesi günü yatar. İdari personelin maaşları da aynı şekilde.'' 

 

'Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kadar maaş ödeyemeyiz'

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kadar maaş ödeme bütçeleri olmadığını kaydeden Trabzonspor Başkanı, ''Ekuban’ı aldığımız zaman 300 bin Euro para ödüyorduk, 2. sene 1 milyon Euro’ya bonservisini aldık. Bugün bonservisi farklı rakamlarla telaffuz ediliyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın oyunculara ödediğini bizim ödeme şansımız yok. Ödenmiyor da zaten. 

 

Trabzonspor şu 860 milyon TL borcunu çok rahatlıkla öder ama nasıl öder? Şu anda yürürlükte olan finansal politikasından ödün vermediği takdirde. Pandemide neresinden bakarsak bakalım Trabzonspor’un kaybı %40 civarında'' diye konuştu.

 

'Uğurcan 'Benim değerim bu değil' dedi

Sergilediği performansla pek çok takımın transfer radarına giren Uğurcan Çakır ile ilgili konuşan Ahmet Ağaoğlu, geçen sezon 2 teklif aldıkları belirtti ve şöyle devam etti:

''Uğurcan ile alakalı geçen sene yapılan birkaç teklif var. Pandemi olmasaydı Sörloth 20 değil, 30-35 milyon Euro’ya giderdi. Her iki teklifi Uğurcan ile değerlendirdik, o da gitmek istemedi. Benim değerim bu değil dedi. Bu teklifler beklentimizin altındaydı. Şu anda konuşulan rakamlar düşüncelerimizle örtüşüyor.''

 

Ağaoğlu, Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmayı da değerlendirdi:

''Trabzonspor için ödenebilir bir yapılandırmaydı fakat Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş işin içinden çıkamıyordu. Bu nedenle yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duyuldu. Burada önemli olan, mali disiplini sağlamak.''

Ağaoğlu: "Türk futbolunu çıkmaza sürükleyen 4 kulüp vardı"
 

'Biz dahil kulüplerimiz çok enteresan'

Kulüpler Birliği hakkında konuşan Ağaoğlu, ''Biz dahil kulüplerimiz çok enteresan. Maç bitiyor, puan kaybetmişseniz ‘Adalet istiyoruz, doğru yönetim istiyoruz’... Bir gün Kulüpler Birliği toplantısında ‘Galiba hepimiz bunu istiyoruz’ dedim. O zaman birlikte hareket etmemiz gerek. 35 yıldır futbolun içindeyim, hep kurullarda kendi düşüncesindeki kişilerin görev alması için mücadele etmiştir kulüpler'' dedi. 

VAR yönetimi hakkındaki düşünceleri neler?

Ahmet Ağaoğlu, VAR kararlarınından memnun olmadıklarını ifade etti ve kuralların hızlı bir şekilde değiştiğini aktardı:

''VAR yönetiminden memnun değiliz. Yönetmeliği ile o kadar oynadıklar ki… VAR’ı da aldık, teknolojiyi kendimize de uydurduk. VAR da artık eyyam yapıyor. 15 günde 1 karar hakem takdirine bırakılır mı? Bir soyisme bakıyorsunuz MHK üyesi, yeğeni faal hakem. Olur mu?''

 

'Nihat Özdemir bize ''İstediğiniz yere gidin!' dedi'

FIFA'ya yaptıkları başvuru hakkında konuşan Ağaoğlu, ''Şu anki kurulların yapılanması, FIFA Etik Kod 19'a aykırı. Bunu Nihat Özdemir'e ilettik, 'İstediğiniz yere gidin!' dedi. Biz istediğimiz yere değil, gitmemiz gereken yere gideriz. Gittiğimiz zaman da bundan rahatsız olmayacaksınız" dedi.

Trabzonspor: "FIFA’ya tarihi bir başvuru yaptık"
 

'Düşmenin kaldırılması yanlıştı'

TFF'nin geçtiğimiz sezon için aldığı küme düşmenin kaldırıldığı kararla ilgili olarak konuşan Ahmet Ağaoğlu bu kararın yanlış olduğunu ve oy birliğiyle alınmadığını söyledi:

''Maçları oynatıyorsun, sıralama belli olsun diye. Peki 3 takımın düşme kararı neye göre verildi? Pandemiden etkilendiler. O kararda konsensus yoktu. Lig zaten 15 Eylül’de başlayacak. 62 maçın nasıl oynanacağını görelim dedik. Şu an halimizi görüyorsunuz. ''

 

Trabzonspor sezonu nerede bitirir?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo - mavili takımın sezonu nerede tamamlayacağı yönündeki soruyu şu şekilde yanıtladı ve sözlerini noktaladı:

''En büyük arzum oyuncularımızda bir sakatlık yaşamayalım. Trabzonspor geçen sene olduğu gibi bu sene de yarışın içinde. Ama nerede bitirir? Bunu hep birlikte göreceğiz.''

Senin için hazırladığımız haberler