Ahmet Çelik: "Birbirimizi tamamlıyoruz…"

31.08.2020 - 13:54 | Son Güncellenme: 31.08.2020 - 14:03

Gazi Koşusu'nda 6. kez üst üste zafere ulaşan jokey Ahmet Çelik, "Gazi Koşusu kupasını görünce duygulanıyorum. Atımı bugüne kadar çok zorlamadım. Koştuğumuz yarışlarda bana istediklerimi verdiği için kora kor bir mücadeleye henüz girmedik." dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına bu yıl 94’üncü kez düzenlenen Gazi Koşusu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti. Türk at yarışçılığının derbisini üst üste 6. kez kazanarak kendi rekorunu geliştiren jokey Ahmet Çelik, Call ToVictory isimli tayla elde ettiği zafer sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

İşte şampiyon jokeyle söyleşiden satır başları…

"Çok özel ve nadide bir safkan Call ToVictory"

“Gazi Koşusu'nu kazanmayı bırakın, katılmak bile büyük onur. Bu önemli koşuyu 6. kez kazandım. Gazi Koşusu kupasını görünce duygulanıyorum. Atımı bugüne kadar çok zorlamadım. Koştuğumuz yarışlarda bana istediklerimi verdiği için kora kor bir mücadeleye henüz girmedik. Onunla birlikte yarışan ben olduğum için gücünü de en iyi ben biliyorum. Çok özel ve nadide bir safkan Call ToVictory. Pistte de herkes onu görüyor. Kendi jenerasyonu içinde çok farklı.”

"Birbirimizi tamamlıyoruz…"

“Sait Akson Koşusu'nda çok iyi durumdaydı atım. Ama Gazi Koşusu'na çok daha iyi geldi. Atın özgüveni çok fazla. Stratejinin de bu yarışta değişeceğini bildiğim için rakipleriyle mücadeleye son düzlüğe kadar sokmadım atımı. Ben arka grupta kaldım ve rakiplerimi izlemeye başladım. Hemen bana cevap vereceğini bildiğim için düzlükte beklenen yerde hamlemizi yaparak kazandık. İkimiz birbirimizi bir kez daha tamamlayarak bu önemli yarışı da kazanmayı başardık.”

"Call ToVictory için TripleCrown hedefi de çok yakın"

“Rakiplerimi çok iyi gözlemliyorum ve bu olay benim Gazi Koşusu'ndaki başarılarımda önemli bir faktör. Stres yapmıyorum, atımla sahaya rahat çıkıyorum. Kazanmak olduğu gibi kaybetmek de var. Bunun bilincinde olarak yarışıyorum. Bir aksilik olmaz ve her şey yolunda giderse Call ToVictory için TripleCrown hedefi de çok yakın. Tabii ki her şey sahada belli olur ama bunu gerçekleştirebilecek bir safkan.”

Bu yıl Erkek Tay Deneme ve Gazi Koşusu’nu kazanan Call ToVictory, 24 Ekim’deki Ankara Koşusu’ndan da zaferle ayrılırsa TripleCrown yapmış olacak ve sahibine 1.750.000 TL ekstra ikramiye kazandıracak.

Senin için hazırladığımız haberler